Heidi Klum om modebranschen: ”En riktig designer måste kunna klä varje kvinna”

Supermodellen Heidi Klum har gått på världens största catwalks, men i dag lägger hon mer fokus på att själv vara designer. I en intervju med Metro Mode berättar hon att hon är väl medveten om idealen som sedan länge funnits inom modebranschen, men att hon under senare tid börjat se en förändring där flera olika typer av kroppar visas upp och accepteras.

Läs också: Lina, 50: ”Jag är hellre stark än smal!” 

Men alla tar inte emot förändringen med glädje, däribland alla designers i tv-programmet Project Runway som hon är programledare för.

– Den här säsongen hade vi för första gången modeller av alla storlekar och mina designers började gråta, de hatade det. Då sa jag till dem, vill du bli en riktig designer måste du kunna klä varje kvinna och alla kvinnor har inte modellkroppar, säger hon till Metro Mode.

Läs även: Ashley Grahams tips för att trivas med din kropp

Heidi Klum har flera designsamarbeten i bagaget och hennes senaste är tillsammans med den tyska kedjan Lidl. Kläderna hon designade var till för alla storlekar och former.

– De flesta klädmärken som visar sina kläder i Paris, London och New York är så dyra och exklusiva att det är svårt att använda till vardags. Nu designar jag för äkta människor och situationer, säger hon till Metro Mode.

Läs även: ”Barn får kroppsideal från sina mammor” 

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Utvald läsning