Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Hårbehandlingen som ger dig permanenta beachvågor

22 okt, 2014 
Den nya salongsbehandlingen "beach waves" har snabbt blivit populär. Med denna moderna lättpermanent får du vågigt hår i upp till två månader.
Annons

Det klassiskt skandinaviska håret består av tunna, fina strån som ofta saknar volym och struktur. Detta gör också att frisyren lätt ”faller ihop” igen efter att den värmestylats. Därför är det kanske inte så konstigt att den nya salongsbehandlingen ”beach waves” snabbt har blivit populär i Sverige.

Metoden kommer från USA, har skådespelerskan Kirsten Dunst som ambassadör och är en uppdaterad version av permanenten. Håret rullas upp på spolar och behandlas med en läggningsvätska, vilket ger en mjukt vågig look med beachlockar som håller i 6 till 8 veckor.

– Många kvinnor har tröttnat på att hela tiden använda värmeverktyg som sliter på håret. Det här är en skonsammare metod som inte tränger in lika djupt i hårstrået som en vanlig permanent, säger Natasha Toloue på frisörsalongen Natasha Sthlm, en är de salonger som utför texturbehandlingen.

Beachvågorna kräver dock en del hemmafix. På kvällen ska håret delas upp i tre till fem sektioner som tvinnas och fästs med hårnålar och på natten bör man sova med hårnät. I hemmabehandlingskitet ingår även en bredtandad kam och en saltvattenspray som ska ge håret rätt struktur. Håret bör inte tvättas alltför ofta och får gärna självtorka.

 

LÄS MER:

Vill du ha hår som en vinnare? Läs och inspireras!

Hur gick det sen? Läsare som testat Priorin berättar om resultatet!

Annons