Hårbehandlingen som ger dig permanenta beachvågor

Det klassiskt skandinaviska håret består av tunna, fina strån som ofta saknar volym och struktur. Detta gör också att frisyren lätt ”faller ihop” igen efter att den värmestylats. Därför är det kanske inte så konstigt att den nya salongsbehandlingen ”beach waves” snabbt har blivit populär i Sverige.

Metoden kommer från USA, har skådespelerskan Kirsten Dunst som ambassadör och är en uppdaterad version av permanenten. Håret rullas upp på spolar och behandlas med en läggningsvätska, vilket ger en mjukt vågig look med beachlockar som håller i 6 till 8 veckor.

– Många kvinnor har tröttnat på att hela tiden använda värmeverktyg som sliter på håret. Det här är en skonsammare metod som inte tränger in lika djupt i hårstrået som en vanlig permanent, säger Natasha Toloue på frisörsalongen Natasha Sthlm, en är de salonger som utför texturbehandlingen.

Beachvågorna kräver dock en del hemmafix. På kvällen ska håret delas upp i tre till fem sektioner som tvinnas och fästs med hårnålar och på natten bör man sova med hårnät. I hemmabehandlingskitet ingår även en bredtandad kam och en saltvattenspray som ska ge håret rätt struktur. Håret bör inte tvättas alltför ofta och får gärna självtorka.

 

LÄS MER:

Vill du ha hår som en vinnare? Läs och inspireras!

Hur gick det sen? Läsare som testat Priorin berättar om resultatet!

ANNONSSAMARBETE I våras utlystes en tävling på mabra.com där de lyckliga vinnarna fick varsin 3-månaderskur av Priorin – här berättar några av vinnarna hur det gått och ger sina bästa tips!

Läs mer: Vill du ha hår som en vinnare? Läs och inspireras!

 

5 enkla knep som motverkar platt hår

Platt hår

Upplever du att håret känns platt och livlöst redan ett par timmar efter att du stylat det? Så här skapar du hållbar volym!

Läs mer: 5 enkla knep som motverkar platt hår

 

Bästa produkterna för DIN hudtyp

Vilka produkter passar just din hudtyp? Här är hudterapeutens bästa råd!

Fet, torr eller känslig – olika hudtyper kräver olika produkter. Här är hudterapeutens bästa tips på hur du tar hand om ditt ansikte!

Läs mer: Bästa produkterna för DIN hudtyp

 

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Utvald läsning