11 snygga frisyrer för halvlångt hår vi kommer att se mer av 2021

Tre olika frisyrer för halvlångt lår.
Kort frisyr? Så fixar du lockarna!
1:46

Efter reklamen: Kort frisyr? Så fixar du lockarna!

(1:46)

Slå på ljud

En halvlång frisyr är bra på många sätt. Den är ofta lättare att styla än riktigt långt hår, eftersom du slipper kämpa mot lika mycket tyngd. Och det går fortfarande att slänga upp i en tofs när du ska träna eller när det är riktigt varmt. Samtidigt går den att variera mer än de korta frisyrerna genom att få till olika stilar med snoddar, hårnålar, plattång eller lockar.

Men hur ska man bära upp sin halvlånga frisyr 2021? Här har vi samlat elva förslag på inspiration och idéer för dig med halvlångt hår!

Wet look

Molly Sandén.

Molly Sandén körde en ledig och lockig look på Grammisgalan.

Vi ser allt fler som kör den vattenkammade looken, både rakt bakåtkammat och som Molly Sandén på Grammisgalan – lite blöta lockar. Det är kanske själva texturen som säger lite "Jag vaknade så här och jag bryr mig inte" som vi alla känner igen oss i just nu?

Trubbig bob

Trubbig bob-frisyr med hel lugg.

Den trubbiga boben var högaktuell 2017 och nu ser den ut att göra en stor comeback för 2021.

– Trubbiga bobbar, även kallad traditionella bobbar, är bäst för rakt, vågigt eller tunt hår eftersom de erbjuder mer volym och skapar en fylligare form, säger frisören Mia Emilio.

Har du tunt hår? Här är fler frisyrer för dig med kort hår!

Stora vågor

Har du självfall? Använd det! De stora vågorna gör sig utmärkt för en halvlång frisyr. Forma vågorna med fön och runt borste när du blåser det torrt, och locka längderna snabbt om det behövs. Fäst med hårspray.

Så här snyggt är det på Sabrina-skådisen Kiernan Shipka!

Skarpa toppar

Kanske är det många som tagit saken i egna händer under pandemin och bara klippt rakt av? För nu ser vi många exempel på skarpa hårlinjer, gärna till plattat, rakt hår. Frågan är om man kan få det lika snyggt på egen hand som Julianne Hough har fått det här?

Tänker du klippa håret själv hemma? Här är tre vanliga misstag hemmafrisören gör.

Flera lager

Lager på lager-tekniken är inte bara ett effektivt sätt att hålla sig varm på vintern, det är också ett urtjusigt sätt att klippa en halvlång frisyr! Här får du verkligen chans till volym om du vill det. Extra mycket liv i håret får du om du färgar in lite slingor eller ljusare toppar. Här på amerikanska skådespelerskan Jessica Capshaw.

Kort lugg

Frisyr med kort lugg.

Sugen på en kort, busig lugg?

Många har under pandemin fått för sig att klippa lugg – i värsta fall hemma i badrummet. Men även om det sällan blir bra när man gör det på egen hand så är lugg i sig ingen dålig idé! En typ vi ser mer av är den korta luggen.

Med den korta luggen kan man få ett yngre och busig look. Eftersom luggen är ett enkelt sätt att snabbt förändra sitt utseende tror frisören Mia Emilio att den kommer få en uppgång – när det är dags att bli kvitt karantän-frisyren.

– Många kunder har efterfrågat lugg på sistone eftersom de letar efter ett enkelt sätt att få ihop sin stil och ge nytt liv åt sitt utseende.

Den korta luggen gör sig bäst på korta eller halvlånga frisyrer.

Hockeyfrillan

Ja, alltså, vare sig vi vill eller inte så har den gamla hockeyfrillan tydligen kommit tillbaka – men i en aningens coolare tappning. Vi har sett frisyren på bland annat skådespelerskan Zendaya, artisten Rihanna, och här på Unpregnant-skådisen Barbie Ferreira.

Uppklippt vid ansiktet

Tänk Rachel i Vänner – den orimligt populära uppklippningen är på väg tillbaka, men i en betydligt mer rufsig, livfull variant. Och gärna i kombination med en längre lugg. Supersnyggt på den med naturliga lockar! Som här på Selena Gomez.

40-tal

40-talslockar på Dolce&Gabbana.

Dolce&Gabbana plockade upp 40-talstrenden på sin vårvisning i Milano.

De mer välordnade våglockarna från 40-talet gör come back. Inte minst för kortare och halvlånga frisyrer. Det plockade Dolce&Gabbana upp på sin modevisning av vårmodet 2021 i Milano. Du fixar stilen genom att locka håret på en tjock locktång och sedan sätta upp lockarna med hårnålar tills de svalnat, sen kan du försiktigt borsta ut lockarna till fasta vågor. Fäst gärna några av vågorna med en hårnål.

Androgyna sidor

Den androgyna looken tar allt mer plats, oavsett hårlängd egentligen. Antingen kan du köra den vattenkammade looken med lite hårgelé som håller håret på plats, eller så kammar du det åt sidorna neråt, bakåt, fäster med hårnålar och fixerar med lite hårspray för att slippa vilsna strån. Du kan också sätta upp längderna i en knut för en mer uppklädd frisyr. Här på Cindy Crawfords dotter, Kaia Gerber.

Hårband

Kvinna med rosa hårband.

Kanske är även detta en följ av pandemin – men hårbanden är en trend som verkligen underlättat för oss att få håret ur ansiktet på ett snyggt och enkelt sätt, och de kommer att vara kvar! Med hårband har du ett lätt sätt att styla en kortare frisyr eller en bob utan alltför mycket ansträngning!

Utvald läsning