Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Frisörernas hemligheter – som de inte vill att du ska veta

18 okt, 2021 
AvAino Oxblod
frisör som fixar hår
RODNAE Productions/Pexels
De säger fel tid till kroniskt sena kunder och kan ljuga om vilken färg de använder i ditt hår.
Nu berättar en rad frisörer anonymt om hur de hanterar kunder och vad de inte tycker om när de gör.
Här är frisörernas hemligheter, som de inte vill att kunderna ska få veta.
Annons
6 saker din frisör irriterar sig på att du görBrand logo
6 saker din frisör irriterar sig på att du gör

Gillar inte ”gör vad du vill”

– Kunderna jag fruktar mest är de som säger saker som ”gör vad du vill med håret”. Eller de som säger ”jag är ganska lätt att jobba med”. I nio fall av tio så stämmer det inte, säger en frisör.

Kunder hatar ordet blekning

Frisörer vet om att många av deras kunder sparkar bakut av ordet blekning, då folk förknippar det med något som skadar och förstör håret.

– Vi vet att du hatar ordet blekning, så vi använder ord som uppljusande eller avfärgning. Men oavsett hur vi förfinar språket, om vi tar bort mörk färg ur ditt hår så använder vi blekning.

Sparar personlig information

– Ja, jag sparar anteckningar om dig på ditt kundkort, och anteckningarna kan bli ganska personliga. Jag kan anteckna om du pratar högt om hur full du var dagen innan. Jag kan också skriva ner att du går igenom en skilsmässa eller att du gillar tennis så jag kommer ihåg att fråga dig om de sakerna nästa gång.

Annons

Ljuger om tiden till kroniskt sena kunder

– Efter att du kommit sent några gånger ber jag vår receptionist att säga till dig att du är inbokat klockan två – fast det är halv tre.

Kan få billigare pris

Det många inte vet är att det bör gå att få klippningen billigare om du färgar håret också – erbjuder inte din frisör ett paketpris från början, så fråga om det.

–Att klippa och färga samtidigt tar bort några steg och du borde kunna spara ungefär 20 procent.

Ta en bild

– Vissa kunder säger ”klipp mig som du gjorde sist”. Det chockar mig alltid. Snittiden mellan bokningar är mellan sex och åtta veckor. Jag har hundratals kunder. Hur ska jag kunna komma ihåg exakt hur du klippte dig sist? Om du vill ha en karbonkopia av en frisyr och stil du älskade, ta en bild på det och visa mig.

Låtsas ha rätt färg

– Ibland när jag inte har en kunds hårfärg, antingen för att den har tagit slut eller för att jag glömde skriva ner vilken vi använde sist, så säger jag ingenting och blandar något nytt istället. Om du tror att jag applicerar färgen du hade sist, så är du mycket mindre benägen att klaga.

Källa: Best health mag.

Foto: TT

Annons