Frisören: Här är de viktigaste produkterna när du fått grått hår

En leende gråhåring kvinna

När håret börjar bli grått varierar från person till person. Anledningen till att en del blir gråhåriga tidigt finns det olika orsaker till, delvis handlar det om gener men det kan också handla om hormonförändringar.

En del personer väljer att färja håret och andra väjer att omfamna förändringen. Kanske funderar du på om hur du ska vårda ditt gråa hår och om det är något särskilt du ska tänka på? De här ingredienserna i hårprodukter tycker frisören att du ska kolla efter!

Se också: 10 saker du bör veta om grått hår

10 saker du bör veta om grått hår
1:08

Efter reklamen: 10 saker du bör veta om grått hår

(1:08)

Slå på ljud

3 tips på ingredienser i hårprodukter som är bra för grått hår

Helen Reavey är frisör och även grundare till hårvårdsmärket Act+Acre, och har till wellandgood.com berättat om vilka ingredienser i hårprodukter som är bra för just grått hår. Framförallt är det produkter som ger fukt till håret som hon tipsar om.

– Håret kan bli grått vid en tidpunkt då talgkörtlarna i hårsäcken börjar producera mindre talg än tidigare, vilket leder till torrhet, säger hon till wellandgood.com.

Det här rekommenderar hon för hår som börjar bli grått eller redan är det:

1. Glycerin och sheasmör

Om du upplever problem med hårets textur, kan det vara en bra idé att lägga till produkter som innehåller sheasmör och glycerin i din hårvårdsrutin. Det gör att håret blir återfuktat och hårstråna blir mindre spröda.

Hon tröttnade på att lägga pengar på frissan – blev grå och stolt

2. Växtbaserade oljor

Ju äldre vi blir desto mindre talg produceras i hårbotten och håret kan bli torrt. För att ta hand om hårbotten kan du använda dig av växtbaserade oljor som exempelvis baobabolja eller moringaolja. De oljorna hjälper till att balansera fuktbarriären i hårbotten för att förhindra torrhet och klåda. En bonus är att håret kan bli glansigare också.

Bodyshop

Bodyshop har flera produkter som innehåller moringaolja, som mjukgör och ger glans till håret.

3. Squalane

Grått hår kan vara särskilt känsligt för värmeskador, eftersom håret kan vara skört och torrt. Squalane är ett oljelösligt ämne som ger skydd mot skador från solen och värmeskydd när du använder värmeverktyg. Den mjukgör håret och skyddar mot daglig slitage. Bland annat har Indy Beauty ett värmeskydd som innehåller squalane och vitamin B5 som heter Silky Squalane Heat Protection.

Foto: TT, Pressbild bodyshop

Utvald läsning