HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Hon tröttnade på att lägga pengar på frissan – blev grå och stolt

22 sep, 2021 
Kristin blev gråhårig som 16-åring
Kristin blev gråhårig redan som 16-åring men färgade det mörkt i många år. Men till slut ledsnade hon på att lägga så mycket tid och pengar på att gå till frisören …
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: 10 kändiskvinnor som rockar grått hårBrand logo
TV: 10 kändiskvinnor som rockar grått hår

Kanske blev coronapandemin ett tillfälle för många att passa på att låta det grå håret växa och sluta färga det hela tiden. En som i alla fall tog tillfället i akt är Kristen, som på Instagram heter @sweet.simple.something.

I januari 2020 tog hon nämligen beslutet att det fick vara slutfärgat för hennes del, och hon lät det grå håret växa ut efter många års färgande.

Kristin inspirerar andra att visa sitt gråa hår på Instagram

På Instagram frågor hon bland annat: Vad är värre? Göra ingenting och har en ljus strimma i håret ... Eller … spendera 300 dollar för att få en ljus strimma i håret?

Hon blev själv gråhårig redan som 16-åring

Kristen började bli gråhårig redan som 16-åring och hade sedan dess färgat rötterna bruna. Men när hon som tvåbarnsmamma började fundera på hur mycket pengar och tid hon egentligen la på besök hos frissan ledsnade hon.

Annons

– Då hade redan min frisör övertalat mig att fortsätta i två år, förklarar Kristen för Buzzfeed.

– Hon sa till mig att hon inte tänkte låta mig bli grå för att jag var ung, att jag skulle vänta tills jag var minst 40 i alla fall.

Men när Kristen började kolla runt efter andra unga kvinnor med grått hår kände hon sig inspirerad.

– Jag hittade kvinnor på Pinterest och Instagram som såg ut i min ålder och hade silverhår – och de såg vackra ut.

Omställningen blev en känslomässig upplevelse

När Kristen hade bestämt sig och började låta det grå håret växa ut började en omställning. Hon beskriver det som en känslomässig upplevelse men att det ändå gick ganska smidigt, med tanke på att hon under coronapandemin mest var hemma.

– Jag kan inte riktigt förklara det, men jag behövde inte hantera så många människor som tittade på mitt hår och dömde det. Eller att jag projicerade och kände att ”Åh, de måste stirra på mina rötter”.

Annons

Nu är hon en del av Silver sisters-gemenskapen, som kvinnorna som låtit det grå håret växa ut kallar sig. Och Kristen förklarar att hon känner att hon blivit starkare av att strunta i vad andra säger och att visa sig precis som hon är.

– Processen att helt enkelt sluta färga håret har förändrat så mycket mer än bara mitt hår. Min uppfattning om mig själv tycks helt förändrats när jag slutade att bokstavligen täcka en del av mig. Slutade gömma mig av skam för hår som växer på mitt huvud. Nu känner jag mig mer bekväm med hela mig. Jag ser inte på mig själv på samma sätt. Jag ser mig själv som en vackrare person inifrån och ut, och jag vet inte något bättre sätt att beskriva det än bara en slags befrielse, säger Kristen till Buzzfeed.

Källa: Buzzfeed Foto: Instagram

Se också: 3 tips som gör att ditt hår åldras hälsosamtBrand logo
Se också: 3 tips som gör att ditt hår åldras hälsosamt
Annons