Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

3 sätt att spara pengar hos frisören

26 nov, 2021 
En tjej som sitter i en frisörstol
Att gå till frisören kostar både tid och pengar. När man väl sitter där i stolen är det inte alltid lätt att tacka nej till en behandling. Så här säger frisörerna själva om vad du kan göra för att undvika att betala för mycket vid ditt besök.
Annons
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listarBrand logo
Vinterns stora hårtrender – frisörerna listar

Ibland när håret känns trist och livlöst är det lätt att man springer till hårfrisören och bokar en behandling - gör man det ofta kan det svida till i plånboken.

Har man otur kan det till och med kännas som att man blir lurad, att den där behandlingen inte gav det resultatet man önskat. Till tidningen thesun.co.uk ger frisörerna tips om vad du ska undvika att betala extra för på din salong.

Frisörernas råd - det här ska du undvika att betala extra för vid ett frisörbesök

1. Hårinpackning

En riktigt bra hårinpackning kan göra håret glansigt och mjukt. Så det kan vara lockande att köpa en behandling om man får det förslaget av frisören. Men enligt frisören Leo Izquierdo, grundare av IGK frisörsalonger i Miami, Los Angeles och New York, är det "slöseri med pengar" att betala för en hårinpackning på salongen. Enligt honom kan man få samma effekt genom att köpa en hårinpackning själv och göra det hemma, det brukar vara billigare.

Annons

– I salongen ger jag alltid mina kunder en gratis hårinpackning oavsett vilken behandling de kommer in för, säger Leo Izquerdo till thesun.

Han poängterar också att det bästa för håret är att klippa det regelbundet och ha bra hårprodukter hemma.

2. Konsultation

Frisören Celeste Arnold, tycker inte att du ska betala extra för en konsultation. Hon menar att det ska ingå om du har bokat en tid och en klippning. De flesta hårfrisörer brukar inte ta betalt för en konsultation, om det är en frisör som vill att du ska göra det ska du fundera ett extra varv om det är rätt salong för dig. Celeste Arnold tycker även att man ska vara vaksam och ha koll på vad frisörbesöket kommer att kosta. Hennes råd är att alltid fråga innan vad en behandling kommer att kosta så man inte blir överraskad när det är dags att betala.

3. Väldigt många slingor - det kan räcka med få

Många frisörer rekommenderar att färga eller slinga hela håret vid varje besök. Enligt frisören Celeste Arnold är det inte nödvändigt vilket gör besöket lite snällare mot plånboken.

– Du behöver inte alltid ett helt huvud fullt med folieslingor vid varje besök, säger Celeste Arnold till thesun.

Hon rekommenderar att prata med frisören innan besöket om vilket resultat du vill ha. För kanske räcker det med lite färre slingor, och det kan även vara lättare att underhålla över tid.

Källa: www.thesun.co.uk

Foto:TT

Annons