HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Kändisfrisören: Då bör du tvätta håret med huvudet upp och ned

22 jul, 2022 
En kvinna som har duschat
Upplever du att ditt hår inte blir ordentligt rent efter att du duschat? Då kanske du ska prova att tvätta håret med huvudet upp och ned. Låter det konstigt? Så här säger experten.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Att ta en dusch och tvätta håret kan kännas underbart efter lång dag. Men upplever du att ditt hår inte blir ordentligt rent? Då kan det vara så att du behöver se över din rutin med hur du schamponerar håret. Kanske du ska testa att tvätta håret upp och ned? Så här säger experten:

Se också: 10 saker du bör veta om grått hår

10 saker du bör veta om grått hårBrand logo
10 saker du bör veta om grått hår

Tvätta håret upp och ned

Det vanliga när man duschar och tvättar håret är är att stå upprätt och låta schampot sköljas av längst med axlarna. Men om du provar att istället tvätta håret med huvudet upp och ned, med kroppen framåtböjd, så kommer du åt hårbotten bättre.

– Bakhuvudet är vanligtvis det område som folk slarvar med att tvätta, och de tenderar att fokusera på toppen. Men det mesta av vårt hår är på baksidan av huvudet, säger Aaron Barry, en kändisfrisör och makeupartist, till wellandgood.

Annons

Han menar att om du bara tvättar ovansidan av huvudet så resulterar det i en fet hårbotten som kan leda till förlust av volym. Om du istället vänder på håret kommer du åt de delarna av hårbotten som du vanligtvis inte tvättar så noga. Om du vill rengöra håret riktigt ordentligt så är alltså tipset att vända på håret upp och ned.

Fler tips vid hårtvätt

Om du använder många produkter i håret som torrschampo, hårspray och oljor så påverkar det ditt hår och det kan vara svårt att tvätta rent. Fokus vid en schamponering är hårbotten, för det är skalpen du vill ska bli ren. Det är i hårbotten som du svettas och håret blir smutsigt. Undvik att massera in schampo i hårlängderna och topparna då det gör håret torrt. Använd istället balsam i längderna. Många frisörer rekommenderar också att du schamponerar håret två gånger vid varje tvätt.

Källa: Wellandgood.com

Foto: TT

Annons