HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Bränt dig i solen? Här är huskurerna som fungerar!

25 jul, 2016 
bränt dig i solen?
Har du bränt dig i solen och behöver snabb lindring? Här är huskurerna som kan hjälpa dig på traven – och tipsen du bör låta bli...
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
7 ämnen i din solkräm som kan vara farligaBrand logo
7 ämnen i din solkräm som kan vara farliga

Aj! Solsvedd hud är varken vackert, nyttigt eller skönt. En solskadad hud bör behandlas, och du bör också lära dig en läxa och skydda dig bättre till nästa gång. Medan du tar igen dig i skuggan kan du lindra smärta och påskynda läkningen via något av tipsen nedan.

Så kan du behandla din solbrända hud

Kyl med gurka eller te

Brända ögonlock eller kinder kan få svalka av kylskåpskalla skivor av gurka eller tepåsar doppade i kallt vatten.

Var försiktig med yoghurt

Även yoghurt kan ha en svalkande effekt, dock inte om du har blåsor eller irriterad hud eftersom den tenderar att stelna och kan vara svår att duscha bort. Du riskerar att yoghurten luktar härsket och att du måste skrubba en redan skadad hud i duschen.

Akta för allergi

Är aloe lösningen?

Många after sun-produkter är berikade med aloe vera, som sägs kunna dämpa sveda och mjuka upp torr hud. En känslig hud kan svara med en allergisk reaktion som förvärrar skadan, så prova på ett mindre område först om du använder en ny produkt.

På apoteket finns kortisonkräm som påskyndar läkningen eftersom den dämpar inflammationen i huden. På samma ställe hittar du kylbalsam, som lugnar hettande hud.

Bränt dig i solen? Ta dessa symtom på allvar!

Annons