13 enkla skönhetsknep ALLA borde testa

kvinna tittar sig i spegeln i split med en kvinna so lägger mascara

Och oavsett om du gillar skönhet, inredning eller matlagning är det roligt att lära sig något nytt.

I skönhetsvärlden händer det mycket hela tiden. Nya produkter lanseras och nya, trendiga ingredienser upptäckts. Givetvis är det roligt att se vad som händer på marknaden, men visst kan det vara roligt att lära sig något nytt. Något som du dessutom kan göra med produkter du redan har hemma.

Återfukta läpparna med ögonkräm, använda kokosolja till håret och använda hårbalsam istället för raklödder? Ja, de går! Det finns många små skönhetsknep att ta till som gör att du både sparar tid, pengar och en gnutta tålamod. Här är 13 klockrena skönhetsknep du antagligen inte testa förut.

Se också: Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

Efter reklamen: Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

Slå på ljud

13 skönhetsknep du inte vill vara utan

Smarta små knep du kan börja göra redan idag!

1. Förläng fransarna med babypuder

Drömmer du om långa, flirtiga fransar? Dutta försiktigt babypuder med hjälp av en bomullstops mellan lagren mascara. Pudret fäster mascaran så den hålls på plats samtidigt som du får långa fransar med mycket volym.

2. Fixa strandlockar på en minut

Börja med att spreja hal håret med en värmeskyddande hårsprej. Dela upp håret i fyra olika sektioner och fläta dem. Fäst med en hårsnodd. Värm varje fläta i plattången, gärna uppifrån och ner. Låt flätorna svalna ordentligt innan du lossar på snoddarna. Dra fingrarna genom håret och avsluta med fixerande hårsprej.

3. Få hårnålarna att fästa bättre

Upplever du att hårnålarna glider ur håret? Passa på att spreja dem med en generös mängd hårsprej innan du fäster dem i håruppsättningen. Då hålls de på plats mycket bättre.

4. Rengör sminkpenslarna – enkelt

Skippa specialrengöringar för dina sminkpenslar, det går lika bra med vanlig hård handtvål. Dutta och ”vispa runt” sminkpenseln över tvålen och skölj sedan med kallt vatten. Krama ur vattnet försiktigt med ett papper och låt dem torka på en handduk.

5. Testa balsam istället för raklödder

Att raka benen direkt med hyveln kan göra huden torr och irriterad. Har du inget raklödder funkar balsam lika bra. Du får ett härligt glid och risken att skära sig minskar.

6. Fräscha upp håret med potatismjöl

För stressigt för att tvätta håret eller känns håret platt? Är torrschampot slut? Då kan du använda potatismjöl istället. Mjölet suger nämligen upp fettet och håret känns direkt fräschare. Gör så här: Strö lite mjöl i hårbotten, ”piffa till” håret med fingrarna.

7. Återfukta läpparna med ögonkräm

Du har säkert lärt dig att ögonkrämen ska duttas under ögat och ögonbrynet, men visste du att det som blir kvar kan göra nytta? Använd överbliven ögonrkäm som läppcerat. Ett toppenknep som gör att ingen dyr ögonprodukt inte går till spillo samtidigt som du får återfuktade läppar.

8. Ge mascaran en uppfräschning

Visst, det finns ett bäst före-datum på mascaror, men om den känns torr utan att lukta skumt kan du faktiskt förlänga användningstiden. Häll i några droppar linsvätska i mascarahylsan och blanda runt. Då kan du förhoppningsvis använda den lite längre.

9. Satsa på kokosolja

Är armbågarna extra torra? Var det länge sedan du klippte dig? Kokosolja funkar till det mesta – allt från torrt och sprött hår till känslig hy som har eksem. Den är dryg, prisvärd och det bästa: doftar knappt någonting.

10. Göm utväxten med ögonskugga

Om du är en sådan som irriterar dig på att utväxten kommer alldeles för snabbt kan det här rädda många dagar. Makeupartisternas bästa tips när man snabbt vill täcka igen de vita stråna eller nyansskillnaden som dyker upp när håret växer kan för stunden räddas tack vare ögonskugga. Välj en skugga som är så nära din hårfärg som möjligt, applicera precis i benan och fyll på under dagen.

11. Få piggare blick

Efter en natt med för lite sömn eller en pollenallergi som aldrig vill ge med sig. Att dämpa trötta och röda ögon är enkelt med detta lilla knep. Applicera en vit kajal längs tårlinjen i inre ögonvrån, det så att ögonen ser piggare och större ut.

12. Förhindra nagellack på huden

Irriterar du dig över att det alltid kommer nagellack på nagelbanden när du vill ta bort gammal manikyr? Genom att applicera nagelbandsolja över hela nageln innan du tar bort lacket förhindrar du att du får fula färgfläckar på hud eller nagelband. Smart va?

13. Få bort lösögonfransarna

Genom att använda lösögonfransar får du direkt en extra fin look. Men lika krångligt som att få dem på plats, kan de vara att få bort dem. Testa ånga! Fyll en skål med hett vatten och håll huvudet ovanför. Efter ett tag kommer limmet på lösfransarna att släppa och de lossnar av sig själva. Skonsamt och enkelt!

Foto: TT

Utvald läsning