Skönhetstipsen som får dina ögon att se större ut

1. Täck över ringarna

Mörka ringar under ögonen får dem att se mindre ut, så börja med att täcka över eventuella mörka partier. De blåtonade cirklarna neutraliseras av röda toner, så välj gärna en concealer som går år det rosa hållet.
Läs mer här om hur du blir av med påsar under ögonen!

2. Ljusa upp ögonvrårna
Applicera en highlighter eller ljus ögonskugga vid ögats innersta vrå, intill tårkanalen. Det öppnar upp ögat och ger en förstorande effekt.

3. Gör ögonen vitare
Måla med en vit kajalpenna innanför fransraden. Det gör att dina ögonvitor ser ljusare och större ut.

4. Använd ögonfransböjare

Ögonfransar som ”växer nedåt” kan skymma ögonen och få dem att se mindre ut. Motverka denna effekt genom att böja upp fransarna med en fransböjare. Det finns även salonger som utför permanent fransböjning.

5. Förläng ögonfransarna

Långa, mörka fransar ger en dramatisk blick och ramar in ögonen på ett snyggt sätt. Använd en mascara som förlänger fransarna eller gör en professionell fransförlängning. I det senare fallet behöver du givetvis inte använda någon fransböjare, då lösfransar redan är permanent böjda.

6. Ljusa upp brynbenet

Ett annat makeupknep som skapar ett förstorande intryck är att ljusa upp området precis under ögonbrynet. Där använder du lämpligen en highlighter, ljus skugga en en ljusaste concealernyansen.

7. Tona ner läpparna

Genom att använda en neutral ton på läpparna hamnar ögonen mer i fokus, så tona ner läpparna om du vill framhäva din blick.

Psst! Ett bra tips är att köpa en concealer-trio, som finns hos många makeupmärken. De innehåller i regel en röda ton mot blåaktiga partier, en gulare mot röda områden såsom runt näsvingarna och en ljusare nyans som du kan använda på partier du behöver ljusa upp. 

 

LÄS MER:

Bästa produkterna för DIN hudtyp

Fet, torr eller känslig – olika hudtyper kräver olika produkter. Här är hudterapeutens bästa tips på hur du tar hand om ditt ansikte!

Läs mer: Bästa produkterna för DIN hudtyp

 

Maten som ger vackra naglar

Drömmer du om starka naglar som växer snabbt? Då ska du addera några av dessa 6 livsmedel på tallriken.

Läs mer: Maten som ger vackra naglar

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock