Annons

Annons

Maxa ledigheten – så här ska du ta semester i år!

Så får du 37 dagar ledigt 2016 – för 15 semesterdagar!


Låt oss alla önska varandra ett fantastiskt 2016, men en sak har vi garanterat emot oss detta år (om du inte är arbetsgivare) – nämligen semesterdagarna. Men så här maximerar du ledigheten för att använda så få semesterdagar som möjligt.

Annons

Långfredagen infaller på fredagen den 25 mars. Även Annandag påsk, den 28 mars är röd, och infaller alltså på måndagen som följer. Långhelgen är redan där 4 dagar lång, men tar du ut 4 semesterdagar så får du 10 dagar sammanhängande ledighet.

Ta 4 semesterdagar.

Få 10 dagar semester.

Kristi himmelfärdsdag infaller torsdagen den 5/5 och är en röd dag, vilket för många kommer innebära att fredagen blir en klämdag. Tar du ledigt den 2-4 maj innebär det att du får 9 dagar sammanhängande ledighet, från den 30 april till den 8 maj.

Ta 3 semesterdagar.

9 dagar semester.

Nationaldagen infaller på måndag den 6/6, så genom att ta ledigt antingen fredag den 3 juni eller tisdag den 7 juni får du 4 dagar ledigt. Tar du i stället ut 4 semesterdagar, 7-10 juni får du 9 dagar sammanhängande semester.

Ta 1 semesterdag.

4 dagar semester.

Eller,

Ta 4 semesterdagar.

9 dagar semester.

Annandag jul den 26/12 infaller på en måndag och är den enda röda dagen kring jul och nyår som infaller på en vardag. För att få ut 9 dagar sammanhängande ledighet behöver du alltså använda 4 semesterdagar, den 27-30 december.

Ta 4 semesterdagar.

9 dagar semester.

För 15 semesterdagar får du alltså totalt 37 dagar semester.

 

AV: Joel Linde
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…