Annons

Annons

Mammalediga Carin da Silva: Min son mår bra av förskolan – sluta kritisera mitt val!

Bör barn med småsyskon gå på förskola fast en förälder är hemma? Det råder delade meningar om det...


TV-profilen Carin da Silva är nybliven tvåbarnsmamma och delar dagligen med sig av det hektiska och härliga småbarnslivet på sin blogg. 3-åringen Theo är ofta med på bild och omnämns i texterna där han gullar med lillebror. De stunder han inte är på förskolan vill säga.

Annons

Men när Carin da Silva hyllade förskolans generösa öppettider för barn som fått småsyskon blev det starka reaktioner. ”Jag är väldigt glad att det är 30 h här i Stockholm och inte tex 15 h som det är i Göteborg.” skrev hon bland annat och fortsatte ”Vissa dagar hinner man ju knappt få i linserna när bebisen vill äta, byta blöja, bli tröstad, ligga en mm. Tänk då om Theo också varit hemma….”

Inlägget väckte starka reaktioner:

”Barn kräver uppoffringar.Småbarnstiden är kanske 3 cm på en livslinjal på 30 cm. TA VARA PÅ VARJE MILLIMETER!!!!” lyder en kommentar.

”… jag har världens bästa jobb men var med en dag eller två när vi är 15 barn och sen kanske vi får se verkligen bakom att barn har det sååååå bra på förskolan” skriver en förskollärare.

”Jag blir alldeles darrig av att läsa kommentarer här. Det pratas överallt om mäns kvinnosyn men vad hände med kvinnors syn på andra kvinnor?” kontrar en annan.

I kommentarsfältet rasar debatten fortfarande – så pass att Carin själv valt att sätta ner foten och mana till god ton: ”Det här som många skriver: Varför skaffar du barn om du inte vill vara med dem??? Lägg ner!!! Sluta med det där skitsnacket direkt!!”

Hon uppmanar till eftertanke och ber läsarna förutsätta att alla föräldrar sätter sina barns behov först. Och att var och en gör vad som är bäst för just deras familj och situation.

”Om Theo hade sagt att han ville vara hemma ned mig och lillebror på dagarna hade han självklart fått vara det. Men så är ej läget i vårt fall.” avslutar hon och uppmanar till förståelse och respekt föräldrar emellan.

Vad tycker du? Kommentera gärna!

Foto: Robert Eldrim

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…