Annons

Annons

Kvinnor får sin kroppsbild av vad andra tycker

Nej, det är inte den egna spegelbilden som avgör vad en kvinna tycker om sig själv och sin kropp - utan vad andra tycker.

Påverkas du av vad andra tycker om ditt utseende och din kropp? Eller bygger din kroppsuppfattning på vad du själv tycker om dig? På de flesta kvinnor stämmer det första alternativet bäst in.

En studie som gjorts på kvinnor och deras kroppsuppfattning visar nämligen att många kvinnor bedömer sin kropp utifrån hur andra ser på den, skriver Science Daily. Om andra uppskattar kroppen, så gör hon själv också det – oavsett kroppsstorlek och vikt.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Och det är lika i de flesta åldrar. Studien är gjord på kvinnor i åldrarna 18-65 – och resultatet visar att omgivningens åsikter har stor betydelse för dem.

I de högre åldrarna var det dessutom vanligt att kvinnorna trodde att de inte skulle uppskattas av andra om de gick upp i vikt. De yngre var något bättre på att fokusera på kroppens välbefinnande i stället för utseende.

-Vi behöver ett samhälle som slutar att döma människor utifrån deras utseende och vikt, säger Tracy Tylka, som ligger bakom studien.

Av: Anna Sundesten
Bild: Thinkstock

Läs mer:
Komplex för kroppen förstör kvinnors sexliv
”Min kropp och jag är vänner igen”
VeckoRevyns redaktion klär av sig mot size 0

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…