Annons

Annons

”Kan överrörlighet leda till reumatism?”

Vad innebär överrörlighet egentligen, kan det vara farligt eller leda till reumatism? Personliga tränaren Katarina Woxnerud reder ut en läsares frågetecken.

"Är överrörligheten orsaken till min svank också?" undrar signaturen Mariann.

”När jag fyllde 50 för några år sedan bestämde jag mig för att börja träna för första gången i mitt liv. Oftast går jag på gympapass eller på powerplate-träning. Ända sedan starten har jag fått höra av instruktörerna att jag är överrörlig. Jag har trott att det är något bra men nu har jag läst att det kan leda till reumatism. Vad är överrörlighet egentligen? Kan det vara ”farligt”? Ska jag göra något åt den? De kommenterar dessutom alltid min kraftiga svank. Hör det ihop med min överrörlighet?” undrar MåBra-läsaren Mariann

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Vår personliga tränare Katarina Woxnerud svarar:

”Att vara överrörlig innebär att dina leder kan hamna i ytterlägen dit andra personer inte tar sig. Det vanligaste är att knäna översträcks (böjer sig nästan lite bakåt) eller att … > läs mer

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…