Annons

Annons

”Jag ljög för min pappa innan han dog”

Läsaren Lena var rädd för sin pappa under uppväxten och vågade aldrig konfrontera honom. Skulle hon ha varit ärlig? Läs psykologens svar här!

Fråga:

Min pappa var inte snäll. Jag var rädd för honom när jag var barn, han började ofta gorma och skälla – och jag förstod aldrig varför. Han hotade också med stryk, även om han aldrig verkställde det. Mamma låtsades inte märka något, som jag minns det.

Annons

När jag själv fick barn tillät jag inte mina föräldrar att vara ensamma med dem, vilket de var väldigt upprörda över. Så blev pappa svårt sjuk, vid 90 års ålder, och när han låg på sin dödsbädd sa han: ”Vi har väl haft det bra du och jag, och nog förlåter du mig om jag gjort något fel?”

Jag blev helt ställd och hörde mig själv säga: ”Javisst.” Han blev nöjd, men jag mådde urdåligt. Jag ville inte alls förlåta honom, han har ju aldrig tagit minsta ansvar för hur han betett sig! Ännu en gång lät jag honom klampa över mig, känns det som. Hur ska jag hantera det här?

Lena

 

Svar:

Jag förstår så väl dina tankar och reaktioner i den här situationen. Och det var>>Läs hela svaret här!

 

Vill du ställa en fråga till vår psykolog? Det kan du göra här!

 

LÄS MER:

Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna!

Trött hela tiden? Vi listar de möjliga orsakerna.

Är du trött och seg utan att förstå varför? Det kan bero på stress, vitaminbrist, depression, sömnbesvär och mycket annat. Eller så är det sköldkörteln som krånglar.
Läs mer: Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna!

 

Slipp tröttheten – 12 vägar till mer ork!

Din trötthet kan hänga ihop med magen.

Finns det piggknep som funkar? Absolut! Här är de senaste rönen om vad som hjälper.
Läs mer: Slipp tröttheten – 12 vägar till mer ork!

 

Mineralerna som gör dig pigg i höst!

höst

Kyla och mörker – nu börjar det bli dags att se över matvanorna. Vi ger dig hela listan på viktiga mineralkällor, så att du kan behålla orken hela hösten och vintern!
Läs mer: Mineralerna som gör dig pigg i höst!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…