Annons

Annons

”Jag blir pigg och glad med vinterbad!”

Ett isande bad gör susen för MåBra-läsaren Pone Shams Hakimi. Men det gäller att hålla koll på andningen…

Brrr... avo, Pone!

 

Namn: Pone Shams Hakimi
Ålder: 18 år
Bor: I Skellefteå
Familj: Pappa och storebror
Gör: Pluggar på naturvetenskapliga linjen på Balderskolan

Annons

– Jag älskar att vinterbada! När jag kliver ner i vattnet blir kroppen först chockad av hur kallt det är – men i stället för att fokusera på kylan försöker jag att jobba med andningen. Den är jätteviktig och kan lätt glömmas bort i det kalla vattnet, berättar Pone och fortsätter:

Gilla MåBra på Facebook

– När jag fått i gång andningsrytmen får jag en skön känsla i hela kroppen och kan röra mig som vanligt i vattnet. Jag har alltid en mössa på mig för att behålla värmen upptill, men efter ett tag kan tår och fingrar bli kalla. Hittills har jag bara varit i vattnet någon minut, men nu i vinter hoppas jag kunna stanna i lite längre. Det är egentligen när jag kommer upp ur vattnet som kroppen känns som bäst. Massor av hormoner rusar till och det gör att jag känner mig pigg och fylld av energi. Det är jättehärligt!

 

 

AV: Anna Sundesten
FOTO: Peter Lundberg

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…