Annons

Annons

”Jag är otrogen på nätet – är det fel?”

Kontakt med andra på nätet - okej eller inte? (Bild: Thinkstock)

Internet har skapat nya förutsättningar att träffa nya människor – både på gott och ont. MåBra:s sexolog Annica Frithiof har fått följande fråga av en MåBra-läsare:

Jag är en gift kvinna på 47 år som lever i ett ganska vanligt äktenskap. Av en händelse hörde jag talas om en ny sida på internet där gifta personer kan hitta en älskare. Det kittlade min tanke så jag blev medlem där. Jag fick kontakt med flera män och vi har skrivit till varandra om hur vi vill bli tillfredsställda och vad vi skulle göra om vi träffades. Det har gjort att jag har fått en enorm sexlust, jag känner mig bekräftad trots att vi inte ens setts!

Annons

Plötsligt har min man och jag fått igång vårt sexliv, tack vare min ”otrohet” på nätet. Mitt samvete säger mig att detta är fel, trots att jag inte gjort något ”på riktigt”. Ändå vill jag fortsätta skriva till männen eftersom det väckt min lust till liv. Hur se du på det, gör jag fel?

Svar:
Ett stort hinder för människors lycka är vår oförmåga att vara nöjda med vad vi har och en förklaring till att nätet framstår som så förföriskt är att det finns ett stort spelrum för egna fantasier och snabba lösningar.
Anonymiteten på nätet skapar både närhet och distans. Å ena sidan behöver man inte visa sitt äkta jag utan kan gömma sig bakom olika signaturer och uppdiktade personlighetsbeskrivningar.

Men många tenderar att bli mer självutlämnande, man vågar ta större risker och blotta mer av sig själva. Skulle man göra bort sig eller bli avvisad kan man snabbt försvinna utom synhåll genom att byta signatur eller söka sig till en annan del av nätet. Sedan tror jag också att sex kan få en större betydelse i människors liv. I skydd av nätets anonymitet vågar fler delta i vågade sexuella aktiviteter och vara mer utstuderat förföriska.

Jag kan inte uttala mig om huruvida du gör rätt eller fel. Du och din man har fått ett bättre sexliv men du kämpar med ett dåligt samvete som gör sig påmint. Helt klart har du ett inre dilemma att brottas med som du nog inte kommer undan. Precis på det sättet som du beskriver så kan den fantasistyrda upphetsningen som skapas via nätet visst göra att människor blir mer upptagna av sex även i sitt övriga liv.

Risken finns att du tröttnar på detta dubbelspel eller att det tjänar som ”konstgjord andning” för ett sexliv du tröttnat på. En annan uppenbar risk er att intimiteten mellan dig och din man går förlorad när det finns en hemlig ”tredje” med i leken. Kanske du skulle fundera på om du/ni skulle försöka förbättra er relation på ett mera varaktigt sätt. Den starka lust som finns i början av ett förhållande går inte att återskapa men att försöka erinra sig de känslorna kan skapa nya men annorlunda sensationer.

Annica

Tyck till: Är det otrohet att ha kontakt med andra på nätet?

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…