Annons

Annons

Hjälp, jag vill lämna tillbaka mitt barn!

Hjälp, jag vill lämna tillbaka mitt barn!

trots tar på krafterna.

Trotsiga barn tar kraft. Men vad gör man när orken – och kärleken börjar ta slut? Vår psykolog svarar på en läsarfråga.

Fråga: Min dotter är två år och gnäller konstant. Jag kan inte lämna henne en minut själv. På nätterna vaknar hon ungefär en gång i halvtimmen. Jag klarar inte mer nu! Börjar bli psykiskt instabil känner jag, ibland är det som om jag hatar henne. Blir rädd för mig själv. Har tagit upp det här med BVC men får bara till svar: Det är helt normalt, det går snart över. Min man avlastar så gott det går men då skriker hon okontrollerat. Vad ska jag ta mig till?

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Lotta, 36

Svar: Jag blir arg när jag hör om bemötandet du fått på BVC. Om du har förmedlat samma upplevda psykiska instabilitet till dem som i ditt brev så borde du ha fått ett helt annat stöd. Att barn kan vara extra gnälliga i perioder är självklart normalt. En viktig uppgift på BVC är att normalisera de jobbiga, men ack så vanliga, situationer familjer hamnar i och därmed minska oron hos föräldrar.

Att avfärda en person som beskriver att situationen och relationen till dottern är SÅ jobbig och kaotisk är inte okej. Det är jätteviktigt att ni får hjälp att komma till rätta med dessa negativa cirklar. Jag gissar att flera saker ni gör för att försöka hantera kaoset förstärker beteenden som ni inte vill ska öka. Ni behöver hjälp att bryta det.

Det finns bra kunskaper om hur man kan få hjälp med den situation du beskriver. Och eftersom det är så viktigt – det gäller ju relationen mellan dig och din dotter – så ska ni få stöd genast. Jag råder dig att gå tillbaka till BVC, beskriva allvaret och kräva hjälp. Det finns till exempel en föräldrastödsverksamhet som heter Komet som har uppvisat goda resultat när det kommer till de svårigheter du beskriver. Om de inte tar dig på allvar den här gången heller så byt BVC.

Anna

5 saker du aldrig ska säga till ett barn

olyckligt-barn

En tanklös kommentar från en förälder kan få långsiktiga konsekvenser för ett barn. Här är 5 saker du definitivt inte ska säga

Läs mer: 5 saker du aldrig ska säga till ett barn

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…