Annons

Annons

Här är fällan som bananflugan älskar att dö i

Här är fällan som bananflugan älskar att dö i
Värmen är här, och det gillar man ju. Däremot gillar man verkligen inte alla bananflugor som och gillar värmen och just nu förpestar livet för oss. Men det finns ett riktigt bra sätt att bli av med dem!

Bananflugan är pytteliten och egentligen inte lika kaxig, som till exempel myggan eller bromsen. Men den är ju ändå långt ifrån välkommen när den invaderar våra hem och sprutar ägg på vår mat. Som tur är finns det sätt att bli av med dem. Men du får inte slarva med dina fällor, då väljer flugan hellre att käka på dina bananer, och det vill vi ju inte.

Annons

Läs även: Så får du mördarsniglarna att utrota sig själva

Gilla MåBra på Facebook

Den fälla som bananflugan älskar att vallfärda till för att dö i drivor skapas så här enkelt:

Blanda 1 dl vatten, 1 dl vinäger och 2 msk honung i en burk, skål eller flaska, och toppa med några droppar diskmedel. Honungen och vinägern lockar till sig flugorna, och diskmedlet bryter ytspänningen som gör att flugorna direkt sjunker och drunknar.

Läs även: 7 anledningar att alltid ha ättika hemma

Och det går liksom inte att tumma på det här. Välj inte socker i stället för honung, välj inte sprit i stället för vinäger, för då är risken att flugan hittar något godare. Kör på detta recept så har du skapat en plats där bananflugorna älskar att dö.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…