SömnStressMindfulnessOnt i magenMunhälsaVätskebristHuvudvärk

Därför dricker svenska bloggaren sin egen mens: "Dumt att bara kasta iväg"

29 sep, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Svenska bloggaren Maxinne Björk dricker sin egen mens. Nu berättar profilen öppet om ritualen och om anledningen till att hon börjat med detta. "En kvinnas mens är rena rama superpillret", skriver hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Svenska storbloggaren Maxinne Björk, 28, har 30 000 följare på Instagram och en blogg där hon bland annat skriver om tantra. Men en hel del av hennes läsare lär nog ha satt i halsen när de läst bloggarens senaste inlägg med titeln ”Att dricka sin egen mens”.

I inlägget radar Maxinne Björk upp alla hälsofördelar som påstås finnas med att dricka sin mens. Enligt bloggaren är mensen full av näring, bland annat 30 gånger mer järn än vårt blod i venerna, och att kvinnor därför blir tröttare när mensen går förlorad. Att i stället dricka upp den igen är, enligt bloggaren, i princip hälsokost.

”En kvinnas mens innehåller ca 30 gånger mer järn än vår blod i venerna, ca 7 gånger med calcium och en hög koncentration av kvinnliga sexhormoner. Även kolesterol, lipider, stora mängder lecitin, alkaliska laktater, natriumbikarbonat, vitamin E och mycket mer. Så ni hör ju – en kvinnas mens är rena rama superpillret!”, skriver hon.

Annons

Läs också: Bloggmammorna: ”Perfektionshysterin är en fet fälla!” 

För att ta vara på sin mens använder Maxinne Björk en så kallad menskopp. Innehållet tömmer hon sedan i en kopp med te och blandar runt, innan hon dricker upp det.

”Väldigt viktigt att man endast gör det de första dagarna av din mens när blodet är färskt. Ni tjejer kan säkert känna igen att de sista dagarna av mensen, att den blir lite brunare och inte lika röd. Då ska man undvika detta. Därför bör du göra det här i början av mensen och se till att byta menskopp varje timme”, skriver hon i bloggen.

Maxinne Björk menar att hon har blivit mycket piggare sedan hon började dricka sin mens. Enligt bloggaren har ritualen gett en skjuts åt hennes välmående.

”Jag gör det såklart inte hela tiden, det är inte så att medan jag ränner runt på stan så springer jag in på någon restaurang för att dricka min mens på toaletten. Utan när jag har möjlighet och tid finns så gör jag det som en fin ritual när jag är hemma. Det blir som en fin ceremoni jag gör för mig själv och mitt välmående. Jag skulle faktiskt vilja säga att jag känner en skillnad också, att jag känner mig mycket piggare”, skriver hon i bloggen och fortsätter:

Annons

”Det är ju bara blod och det kommer från dig själv så din kropp tar upp det utan att behöva omvandla det till något. Nu när ni också vet hur mycket göttig som finns där i så känns det ju himla dumt att bara kasta iväg det?”

Huruvida det skulle vara hälsosamt eller ej att konsumera sitt eget mensblod vill vi på MåBra inte ta ställning till, eftersom vi idag inte hittar någon verklig forskning på ämnet. Däremot har studier visat att det inte gör någon skillnad om mödrar äter sin moderkaka eller ej efter att ha fött barn – något som också var en trend för några år sedan för att det skulle höja järnvärdena.

Läs också: Här återskapar hon kändisarnas familjebilder

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

Här är mamman som härmar kändisarnas instagrambilder

Läs också: Här är mamman som härmar kändisarnas instagrambilder

 

Annons