Annons

Annons

Frukosten som gör dig mättare – och lättare!

Att frukosten är dagens viktigaste mål vet de flesta. Med rätt saker på tallriken minskar du risken att överdriva matintaget resten av dagen – här är frukosten som ger dig bäst viktkontroll!

Skippa kolhydratrika frukostflingor om du vill gå ner i vikt, tipsar forskarna.

Den som börjar dagen med en proteinrik frukost har lättare att kontrollera både hunger och sötsug resten av dagen. Det hävdar forskare vid University of Missouri, som har studerat matvanorna bland ett tjugotal överviktiga personer.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Deltagarna åt antingen en proteinrik måltid med ägg och kött eller en mer traditionell frukost bestående av mjölk och flingor. Några personer hoppade också över frukosten helt och hållet.

Innan middagen analyserades sedan deltagarnas hjärnaktivitet för att särskilt studera området som styr belöningssignaler kopplade till hunger och sötsug.

De personer som ätit den mest proteinrika frukosten åt mindre av fett- och sockerrika livsmedel under kvällen jämfört med övriga deltagare. Forskarna menar att proteinet mättar mer effektivt än kolhydrater och fett, och kan på så sätt förhindra ett överdrivet kaloriintag och därmed minska risken för övervikt.

– Resultatet visar att en proteinrik frukost av hög kvalitet är en viktig strategi för viktkontroll, säger forskningsledaren Heather Leidy.

Fritt fram för ägg i påsk!

Sugen på proteinrika ägg till frukost, lunch eller middag? MåBra har tittat närmare på påskens mesta favorit, se själv vad som finns innanför skalet!

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…