QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

7 jobbiga saker med att ha vagina – känner du igen dig?

21 maj, 2021 
jobbiga saker med att ha vagina
Visst kan det vara riktigt härligt att vara kvinna! Men så finns det ju några nackdelar också. Här berättar sju kvinnor om vad de tycker är jobbigast med att ha vagina.
Annons
Gynekologen vill bryta tabut kring kvinosjukdomar: "Var stolt över din vagina"Brand logo
Gynekologen vill bryta tabut kring kvinosjukdomar: "Var stolt över din vagina"

Viva vaginan! Men nja, det är väl inte bara härligt att vara kvinna och vara utrustad med det kvinnliga könet hela tiden. Även om det kan vara något fint, kraftfullt och härligt att ha.

Så, vad är då jobbigast med att ha vagina? När frågan kom upp i diskussionsforumet Reddit, från användaren Akosy, var det så här några av kvinnorna svarade. Känner du igen dig?

När dina trosor blir missfärgade

”Det är riktigt fina underkläder du har tagit på dig. Skulle vara riktigt synd om något skulle missfärga dem, va? /Vaginan”

Skriver eremophilaalpestris

Bakteriell obalans – som dyker upp titt som tätt

”Precis haft mens? Varsågod, här är lite bakteriell obalans. För mycket sex? Här – ha det igen några dagar. Underkläder som inte är i bomull? Nämen, lite bakteriell obalans då …”

Skriver Nowhereman50

Läs också: bakteriell vaginos – väteperoxid som huskur är farligt

nackdelar med vagina – kvinna har kliande underliv

När du vaknar och har mens

”Du vaknar upp till antingen 1: att du blöder mycket och snabbt, eller 2: allt har runnit ut på sidan av din binda och trosorna, du är täckt i blod och måste byta lakan, kläder och kan lika gärna duscha också.”

Annons

Skriver justanobody2275

Kliet och känsligheten

”Ha hår? Det kliar. Raka sig? Det kliar ännu mer. Bli för svettig? Herregud, kliandet! Bli för torr? Sandpapper. Klitoris tittar ut och blir irriterad av hår eller av trosorna. Fastna med läppen i spetstrosan …”

Skriver h20towm

Flytningarna före och efter mensen

”Du tror att du ska få mens, så du sätter på dig binda, men den kommer inte än, så nu har du slösat bort den bindan på lite flytning. Och – det är obekvämt.”

Skriver Funbunny113

nackdelar med mens: kvinna med binda

När du nyser under mens

”När du nyser och har mens och en stor blodvåg (inklusive blodklumpar) skjuts ut i full fart och skapar en flod i trosorna och du måste springa och kolla direkt”

Skriver sparkythndrpnts

Att ingen tar mensvärk på allvar

”Två dagar in i mensen som varit ett helvete och det blir bara värre. Förlamande smärta som jag behöver medicin för att hantera, och allt mer kraftiga blodflöden … Gick till läkare som gav remiss till gyn och viftades bort med ’håll koll och kom tillbaka om tre månader’”

Skriver chillyfeets

Källa: Reddit Foto: TT

Annons