Artikeln innehåller reklamlänkar
QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

11 svåra pussel – för dig som vill ha en utmaning!

24 feb, 2021 
11 svåra pussel – minst 1000 bitar.
Alla lägger pussel just nu – börja du också! Här har vi samlat elva utmanande och roliga pussel med många bitar och svåra motiv. Varför inte testa ett 3D-pussel, eller ett dubbelsidigt pussel om du inte gjort det förut?
Annons
10 av världens absolut svåraste pusselBrand logo
10 av världens absolut svåraste pussel

En trend som exploderat under coronapandemins hemmasittande är att lägga pussel – och ju svårare desto bättre!

Tidigare i år lanserade sajten Etsy ett genomskinligt pussel i olika svårighetsgrader. Det lättaste med namnet Easy har bara nio bitar medan det som heter Okay har 25 bitar. Hard har 49 bitar och det svåraste, Crazy, har 144 stycken. I takt med att svårighetsgraden ökar blir bitarnas storlek mindre.

Sen kunde vi läsa om världens svåraste pussel från det japanska företaget Beverly, som har skapat två stycken 1000-bitarspussel – utan motiv. Det ena är helt svart och kallas för ”black hell puzzle”, det andra är helvitt och kallas såklart för ”white hell puzzle”. Läs mer om det här!

Är du också sugen på att göra om köksbordet där hemma till ett pusselbord? Här har vi samlat några riktigt kluriga pussel med många bitar för dig som vill träna hjärnan, umgås med familjen eller bara ha något annat att göra på kvällarna än att titta på Netflix!

Annons

11 svåra – men roliga – pussel:

Pussel från Kikkerland.

Färgglatt pussel från Kikkerland med 1000 bitar av snårigt mönster att sätta ihop. Lyckas ni med det här? Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Labyrint-pussel.

Från samma märke kan du annars klicka hem 1000 grön-vita bitar och försöka få ihop den här labyrinten rätt! Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

...

Pussel med världskarta.

Perfekt för hela familjen! Klurigt, men ända med viss logik. De yngre (och kanke även de äldre?) kan också lära sig lite geografi på kuppen! 1500 bitar världskarta. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Pusslet Night på Designtorget.

På Designtorget hittar du det här meditativa (?) pusslet av en himlabild i 500 bitar. Finns i varianterna Skymning, Natt och Gryning. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

...

Pussel med Sao Paolo.

Brasilianska storstaden Sao Paolo från ovan, någon? Perfekt för dig med ett öga för detaljer – 1000 bitar med fasader, tak och fönster. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Solnedgång över Rödön, pussel.

Pussel i 1000 bitar med vacker bild och namnet "Solnedgång på Rödön". Bilden är tagen av mobilfotografen Sofia Lundberg 2019. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Knut trä pussel.

Idag finns mycket mer än de klassiska 2D-pusslen! Det här 3D-pusslet Knut Trä kräver att du gnuggar geniknölarna ordentligt! Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Böcker med starka kvinnliga huvudkaraktärer, pussel.

1000 bitar som tillsammans skapar bilden av en bokhylla fylld med böcker om modiga, starka kvinnor! Kan det bli bättre? Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Vy över Stockholm, pussel.

En hyllning till vår vackra huvudstad! 1500 bitas Stockholm från ovan en vacker sommardag – räkna med mycket grönt och mycket blått. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Dubbelsidigt pussel med blommor.

Visste du att ett pussel kan vara dubbelsidigt? Detta må bara var på 500 bitar – men du får två vackra blomsterpussel i ett! Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
3D-pussel med Harry Potter-tema.

Du behöver inte vara Harry Potter-fan för att tycka att det är roligt att bygga vackra slottbyggnader – i 3D! Här har du chansen att bygga Stora salen på Hogwarts i 850 bitar. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons