Artikeln innehåller reklamlänkar

11 svåra pussel – för dig som vill ha en utmaning!

11 svåra pussel – minst 1000 bitar.

En trend som exploderat under coronapandemins hemmasittande är att lägga pussel – och ju svårare desto bättre!

Tidigare i år lanserade sajten Etsy ett genomskinligt pussel i olika svårighetsgrader. Det lättaste med namnet Easy har bara nio bitar medan det som heter Okay har 25 bitar. Hard har 49 bitar och det svåraste, Crazy, har 144 stycken. I takt med att svårighetsgraden ökar blir bitarnas storlek mindre.

De 15 bästa självhjälpsböckerna som faktiskt gör skillnad

Sen kunde vi läsa om världens svåraste pussel från det japanska företaget Beverly, som har skapat två stycken 1000-bitarspussel – utan motiv. Det ena är helt svart och kallas för ”black hell puzzle”, det andra är helvitt och kallas såklart för ”white hell puzzle”. Läs mer om det här!

Är du också sugen på att göra om köksbordet där hemma till ett pusselbord? Här har vi samlat några riktigt kluriga pussel med många bitar för dig som vill träna hjärnan, umgås med familjen eller bara ha något annat att göra på kvällarna än att titta på Netflix!

11 svåra – men roliga – pussel:

Pussel från Kikkerland.

Färgglatt pussel från Kikkerland med 1000 bitar av snårigt mönster att sätta ihop. Lyckas ni med det här? Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Labyrint-pussel.

Från samma märke kan du annars klicka hem 1000 grön-vita bitar och försöka få ihop den här labyrinten rätt! Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

...

Pussel med världskarta.

Perfekt för hela familjen! Klurigt, men ända med viss logik. De yngre (och kanke även de äldre?) kan också lära sig lite geografi på kuppen! 1500 bitar världskarta. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Pusslet Night på Designtorget.

På Designtorget hittar du det här meditativa (?) pusslet av en himlabild i 500 bitar. Finns i varianterna Skymning, Natt och Gryning. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

...

Pussel med Sao Paolo.

Brasilianska storstaden Sao Paolo från ovan, någon? Perfekt för dig med ett öga för detaljer – 1000 bitar med fasader, tak och fönster. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Solnedgång över Rödön, pussel.

Pussel i 1000 bitar med vacker bild och namnet "Solnedgång på Rödön". Bilden är tagen av mobilfotografen Sofia Lundberg 2019. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Knut trä pussel.

Idag finns mycket mer än de klassiska 2D-pusslen! Det här 3D-pusslet Knut Trä kräver att du gnuggar geniknölarna ordentligt! Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Böcker med starka kvinnliga huvudkaraktärer, pussel.

1000 bitar som tillsammans skapar bilden av en bokhylla fylld med böcker om modiga, starka kvinnor! Kan det bli bättre? Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Vy över Stockholm, pussel.

En hyllning till vår vackra huvudstad! 1500 bitas Stockholm från ovan en vacker sommardag – räkna med mycket grönt och mycket blått. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Dubbelsidigt pussel med blommor.

Visste du att ett pussel kan vara dubbelsidigt? Detta må bara var på 500 bitar – men du får två vackra blomsterpussel i ett! Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

3D-pussel med Harry Potter-tema.

Du behöver inte vara Harry Potter-fan för att tycka att det är roligt att bygga vackra slottbyggnader – i 3D! Här har du chansen att bygga Stora salen på Hogwarts i 850 bitar. Läs mer och köp här. (länk till Åhléns)

Redaktionens tips
Bokrean 2021 är igång! Här är böckerna du kan fynda
Bokreans bästa deckare – 10 böcker du inte får missa!
Boktips: 8 böcker som peppar och stärker din självkänsla