Är du expert på att pussla? Här är världens svåraste pussel

Jigsaw Puzzle, världens svåraste pussel

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Under coronapandemin och hemmakarantäner pusslar vi som aldrig förr. De som är riktiga proffs kan snabbt plocka ut hörnbitarna bland 1000 pyttesmå bitar och sedan börja lägga ihop små öar. För oss vanliga dödliga är ett 500-bitarspussel tillräckligt avancerat och kan hålla oss sysselsatta i veckor.

Det genomskinliga pusslet

Tidigare i år lanserade sajten Etsy ett genomskinligt pussel i olika svårighetsgrader. Det lättaste med namnet Easy har bara nio bitar medan det som heter Okay har 25 bitar. Hard har 49 bitar och det svåraste, Crazy, har 144 stycken. I takt med att svårighetsgraden ökar blir bitarnas storlek mindre.

Världens svåraste pussel

Det genomskinliga pusslet blev en succé och har fått många fina recensioner. För dig som redan har klarat av den varianten kommer nu nästa utmaning – världens svåraste pussel.

Det är det japanska företaget Beverly som har skapat två stycken 1000-bitarspussel utan motiv. Det ena är helt svart och kallas för ”black hell puzzle”, ungefärligt översatt till ”det svarta helvetespusslet”. Det andra är helvitt och kallas såklart för ”white hell puzzle”.

11 svåra pussel – för dig som vill ha en utmaning!

Som att inte det vore nog att alla bitar har en och samma färg så skriver företaget att pusselbitarna även är ”världens minsta” och endast passar riktigt nätta händer.

Här kan du köpa ”black hell puzzle” och ”white hell puzzle”

Några djärva pusselproffs har redan försökt sig på helvetespusslet. I recensionerna kan man läsa att en person lyckats lägga halva pusslet på 17 månader. En annan person lämnar recensionen ”detta pussel är djävulen reinkarnerad till ett livlöst objekt!”

Om du känner dig våghalsig (och tålmodig) nog att prova på detta så hittar du det vita pusslet här och det svarta pusslet här. Lycka till!

Foto: Beverly, Amazon, TT

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

Quiz: Har du koll på korsordsorden?

10 sätt att förbättra din hjärna på 10 minuter

3 underbara hälsofördelar för dig som stickar

Dela på: