QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-program

11 feb, 2022 
Jon-Henrik, Tina L och Joanna Swica
Ett liv framför kameran på en tropisk strand, ett isolerat torp i Småland eller på gymet. Att medverka i en dokusåpa kan kännas som en spännande utmaning. Men – det kan också resultera i olyckor. Här är sju gånger oturen var framme.
Annons

I nya dokusåpan The Island ska åtta kändisar under två veckor klara sig utan mat och vatten på en öde ö. Artisten Lisa Ajax har efteråt berättat om hur tufft det varit på ön och att hon drabbats av magproblem som hon fortfarande besväras av och får hjälp av läkare för att utreda. I samma tävling var Doktor Mikael Sandström med och han berättar att det tagit honom ett halvår att komma tillbaka i god form – trots att han bara var där i 14 dagar.

TV: Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-programBrand logo
TV: Olyckorna vi minns i våra favorit-dokusåpor och tv-program

Dokumenteras man av tv-kameror under lång tid och dessutom i många fall är med i utmanande tävlingar samtidigt är risken stor att man råkar ut för en och annan krämpa. Ibland större, ibland mindre. Genom åren har skaderubrikerna haglat. Här är några vi minns:

Annons

Raymond Ahlgren hugger sig i foten, Robinson 2020

Raymond Ahlgren

Raymond är inte ensam om att ha huggit sig i benet under åren, nu senast högg sig Farmen-Niklas blodig. Vad som skiljer Raymond åt är hans häftiga reaktion på händelsen. Raymond skulle kapa palmblad och slant med yxan, som landade i foten. Fem stygn och inget badande eller tävlande på några dagar, löd domen. Detta gjorde Raymond vansinnig, trots att han själv sade att halva foten var ”död”.

Joanna Swica sliter sönder axeln, Robinson 2021

Joanna Swica

Joannas vinnarskalle stoppade henne inte trots att hon drog sönder ett fäste i axeln vid en tuff hinderbana. Själva skadetillfället klipptes bort, men tittarna fick se henne trotsa smärtan och tävla vidare. När är hon till slut kom i mål hade hon så ont att hon helt enkelt inte kunde hålla tårarna tillbaka längre – smärtan var för stark. Vid ett annat tillfälle i samma säsong skrämde hon tittarna när hon tuppade av i ett krampanfall framför kamerorna.

Annons

Jon Henrik bryter benet i Fångarna på fortet, 2018

Jon Henrik grimaserar

Jon Henrik Fjällgren sprang på rullband i en cell och ramlade rejält. Först trodde han att det vara var en rejäl stukning, men det visade sig att han faktiskt brutit benet. Jon Henrik bars ut på bår och fick lämna fortet.

Kenny Solomons klämmer snoppen i Fångarna på fortet, 2018

Kenny Solomons

Kenny Solomons råkade få en kär kroppsdel i rejäl kläm i ett redskap när han tävlade i Fångarna på fortet. Lagkompisen Sean Banan fortsatte dock uppmana Kenny Solomons till att fortsätta att pumpa redskapet trots sin "handikappade banan".

Annons

”Direkt efter inspelningen var min penis blå som himlen under denna sommar. Det gjorde ont men det gick bra" sade Solomons efteråt.

Agneta Sjödin bryter ner kroppen under 16 weeks of Hell, 2021

Agneta Sjödin

Agneta skadade sig inte under inspelningarna, men har däremot berättat om hur trasig hon kände sig i kroppen efter de fyra månadernas tuffa träning. Hon fick fantastiska resultat men de sista veckorna kände hon verkligen att all kraft var slut.

– Det var väldigt tufft tyckte jag, och mot slutet så var min kropp så slutkörd så jag orkade inte ens träna. De sista veckorna kunde inte jag träna för att mina muskelceller var på botten, berättade hon i podden Värvet.

Annons

Tina Leijonberg bryter båda fötterna, Fångarna på fortet 1996

Tina Leijonberg i sjukhussängen

Det här är ett tag sedan, men en av de större olyckorna. Sommaren 1996 tävlade sångerskan Tina Leijonberg på Fort Boyard. Hon skulle hoppa ner i en strumpa i en av utmaningarna, men missbedömde avståndet och bröt båda fötterna vid fotknölarna. Hon transporterades till sjukhus med helikopterambulans för operation. Efter olyckan fick hon sitta i rullstol i tre månader och sedan följde sex månader på kryckor.

Foto: TT, SVT, TV4

Se också: 5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåporBrand logo
Se också: 5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåpor
Annons