QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Så gör du rent i mikron – med det här enkla knepet

12 jan, 2021 
AvAino Oxblod
Vi är nog många som skulle behöva städa ur mikron ordentligt, men som drar oss för det, då det ofta är krångligt och ansträngande. Men nu sprids ett viralt klipp med ett städknep som ändrar allt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
6 saker som höjer värdet på din bostadBrand logo
6 saker som höjer värdet på din bostad

Mikrovågsugnen är ett av de mest använda köksredskapen – men kanske det som blir rengjort allra mest sällan. Det är lätt att glömma bort, och när man väl tar sig för att städa ur mikron ordentligt så är det bökigt. De obekväma vinklarna gör det svårt att skrubba ordentligt och få så rent som man vill.

Men nu behöver man inte oroa sig för det längre. På TikTok delar en kvinna nu med sig av ett smidigt knep för att så enkelt som möjligt rengöra mikron. Klippet har setts över 90 000 gånger, och fått många uppskattande kommentarer.

I videon visar kvinnan hur hon gör: hon fyller en plastbehållare med någon deciliter vatten och en tesked med diskmedel och blandar ordentligt. Därefter stoppar hon bara in behållaren med diskmedelsblandningen i mikron, och låter den gå i fyra minuter. När blandningen kört klart i mikron rekommenderar kontot att man ska vänta ytterligare fyra minuter innan man öppnar dörren till mikron.

Annons

Därför fungerar det enkla knepet för att rengöra mikron

När man väl kan göra det så tar man en mikrofiberduk och torkar av insidan av mikron – där all smuts nu lossnar utan problem. Vattenångan med diskmedel har nämligen hjälpt till att lösa upp även den envisaste smutsen.

– Ångan hjälper till att mjuka upp all envis, ingrodd mat och gör det väldigt lätt att städa, förklarar kvinnan i klippet.

Hon poängterar dock att olika mikrovågsugnar kan behöva olika lång tid för att det ska bli rätt, då de har olika watt-inställningar.

Kommentarerna till klippet, som The Mirror tagit del av, är minst sagt belåtna över det smidiga tipset.

”Wow tack så mycket!!”, skriver en person.

”Har gjort så här i åratal bara det att jag använder en hel citron i stället”, skriver en annan.

”Okej älskar alla de här städtipsen”, tycker en tredje.

”Omg jag har samma mikro, jag måste prova det här”, konstaterar en person.

LÄS MER

Städa naturligt med livsmedel – bra eller dåligt? Vi reder ut!

Träna på gym? Det här gäller! (Gymkedjor om nya restriktionerna)

5 enkla nyårslöften som ändå kan göra stor skillnad i ditt liv

Annons