QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Louise Scott samlar massor av tips och trix: "Jag älskar att underlätta"

01 jun, 2024 
Emelie Isacsson
Louise Scott ler
Inspiratören Louise Scott driver Instagramkontot @tipsochtrix med över 320 000 följare där hon delar med sig av smarta knep som underlättar vardagen. Vilka trix tycker hon att vi ska testa i sommar? Det berättar hon som månadens utvalda profil i juni!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Som liten roffade hon åt sig sin mormors veckotidningar för att kunna läsa de små rutorna med husmorstips. Hon visade sedan ivrigt upp sina nyförvärvade knep för föräldrar, syskon och kompisar. Sedan nio år tillbaka delar Louise Scott också med sig av sina tips på sociala medier och nu är hon aktuell med boken Tips & trix (Bonnier Fakta). Vill man veta det smidigaste sättet att skala ägg, hur man blir av med knott eller lindrar värkande fötter – ja, då har Louise ­svaret.

Så pressar du ut mer citronsaftBrand logo
Så pressar du ut mer citronsaft

Varifrån får du alla smarta idéer?

– Mycket har jag i bakhuvudet från tidningar jag läste som liten. Jag googlar också mycket och testar vilka knep som fungerar och vilka som inte gör det – jag hittar mycket som inte stämmer alls. Intresset för hacks har ökat enormt, men inte kvalitén på knepen alla gånger. Min grund är jag ska dela med mig av välbeprövade tips som jag vet verkligen fungerar.

Annons

Vad vill du ge dina följare?

– Jag älskar att få underlätta för andra människor i deras vardag! Jag brinner för det. Sedan har jag blivit ganska blind för tipsen jag delar på mina konton. Jag kan tänka: ”Är det här verkligen bra? Det här knepet kan väl alla?”, men det är alltid de tipsen jag tvivlar på som skjuter i höjden i antalet ­gillamarkeringar.

Använder du själv dina trix i vardagen?

– Ja, jag delar bara det jag själv använder mig av. Sedan har jag många tips i huvudet som jag aldrig har behövt plocka fram. Men om jag till exempel skulle tappa ett glas på golvet så vet jag att det finns ett knep för att lättare städa upp det: Att ta en bit modellera, Play Doh eller häftmassa och dutta runt för att få upp de sista glasskärvorna.

Louises MåBra-tips

Sätt på din peppigaste spellista, ställ en timer på 30 minuter och städa så mycket du hinner. Man hinner så mycket mer än vad man tror på en halvtimme. Inte nog med att man får ett städat hem som man kan njuta av, man har även rört på sig. Nytta med nytta!

Har du några favoritknep inom hälsoområdet?

– Rabarbervatten är jättegott och gör kanske att man vill dricka mer vatten. Tvätta rabarbern, skär i långa stavar, lägg i vatten och ställ in i kylen några timmar. Och om vi fortsätter på det ätbara temat: Ett bra tips för att slippa trådigheten när du river ingefära är att frysa in den före. Ta bort skalet med en tesked och ha alltid några ingefära i frysen. Och ömma fötter kan lindras genom att rulla foten över en vattenfylld petflaska.

Frysta vindruvor i en skål
Frysta vindruvor håller drycken kall i sommar – och är goda som snacks, tipsar Louise.

Vilka trix ska vi testa i sommar?

– Har du varit ute i naturen och är rädd för fästingar så kan du rolla kläderna med en klädvårdsrulle. Det är inte alltid som man ser de små jäklarna. När vi hade hund brukade jag rolla pälsen och det fastnade alltid någon fästing. Ett annat tips till sommaren är att kyla dryck med hjälp av frysta vindruvor, det blir ju inte blaskigt när de tinar. Och så är frysta vindruvor goda som snacks.

… och när det vankas midsommar, studentskivor och andra festligheter?

– Det är alltid krångligt att knyta ballonger snyggt på ett snöre. Testa i stället att sticka en nål genom flärpen på ballongerna och trä dem på en fiskelina eller stark sytråd. Välj om ballongerna ska hänga isär eller tätt som på en sådan där dyr ballongbåge som man kan köpa.

Här hittar du Louise!

Instagram: @tipsochtrix

Facebook: Tips och Trix

Foto: Ulrika Pousette

Annons