QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Allt du vill veta om trädgårdsexperten Karl Fredrik på Österlen

15 apr, 2021 
Karl Fredrik Gustafsson i Karl Fredrik på österlen tillsammans med sambon Petter och hunden Hamlet
Hur gammal är Karl Fredrik Gustafsson? Har han barn, var är han född och uppväxt och vem är hans sambo? Här är allt du vill veta om Karl Fredrik på Österlen.
Annons
Karl Fredriks nyårBrand logo
Karl Fredriks nyår

Har du upptäckt tv-programmet Karl Fredrik på Österlen och är nyfiken på vem Karl Fredrik Gustafsson egentligen är, var exakt det är han lever och jobbar samt var han vuxit upp? Svaren på dina frågor hittar du här!

Ålder: Hur gammal är Karl Fredrik Gustafsson?

Karl Fredrik Gustafsson är 34 år och fyller år den 20 oktober. Han är född år 1986.

Karl Fredrik Gustafsson från Karl Fredrik på Österlen

Uppväxt: Var är Karl Fredrik född?

Karl Fredrik växte upp i Örebro. I sitt program har han berättat att intresset för blommor, växter och trädgårdar kom tidigt. Han började samla på växter när han var 15 år. Han är utbildad florist och har bland annat jobbat i Oslo. Han har också haft inredningsbutiker i Sverige.

Annons

Till Skåne flyttade Karl Fredrik för att studera till landskapsarkitekt, på Alnarp. Där tog han över gården Eklaholm. Han är förutom utbildad florist även trädgårdsmästare och inredningsinspiratör.

Boende: Var bor Karl Fredrik, var spelas programmet in?

Tillsammans med sin sambo bor Karl Fredrik i Löderup på Österlen i Skåne. Det är också vid sitt hem som de driver sin butik.

De bor på Österlenvägen 1081 Hagestad Eklaholm, i Löderup. De köpte gården hösten 2015.

Karl Fredrik Gustafsson med sin sambo Petter

Familj: Är Karl Fredrik pappa, sambo, har han syskon?

Petter Kjellén heter Karl Fredriks sambo som också ofta syns i programmet. De träffades på nätet. De har inga barn i dagsläget och i intervjuer har Karl Fredrik sagt att det inte är aktuellt just nu, även om både han och Petter älskar barn.

Annons

Karl Fredrik har en syster, det var hon som tipsade paret om gården de nu bor och jobbar på. Tillsammans har Karl Fredrik och Petter också husdjuren Hamlet, som är en hund och katterna JC och Leopold.

Karl Fredrik Gustafsson med sambon Petter och hunden Hamlet, på Österlen

Sambon: Är Karl Fredrik och Petter gifta?

Än har inte Karl Fredrik och Petter gift sig men de har pratat om att gifta sig, eventuellt i Italien där de båda trivs fint. De pratar också om att köpa hus i sydvästra Italien, för att få komma bort lite ibland och vara ifred.

Annons

Programmet: Vad handlar Karl Fredrik på Österlen om?

I Karl Fredrik på Österlen får man följa Karl Fredrik och Petter i deras vardag på gården. Bilder ur deras vardagsliv och försäljning i butiken blandas med tips om hur man gör fina buketter och arrangemang. Samt tips om växter och trädgårdsskötsel.

Karl Fredrik Gustafsson ger trädgårdstips på Eklaholm

Premiär: När sänds Karl Fredrik på Österlen?

Under våren 2021 sänds andra säsongen av Karl Fredrik på Österlen på Tv 4 21:00 på onsdagar. Det började sändas 10 mars och programmen finns även på Tv4 play och Cmore.

Det ska också komma en tredje säsong av programmet.

Källa: Karl Fredrik på Österlen, Tv 4 Foto: TT

Annons