Marie och Gustav Mandelmann om lyckan över barnbarnet

Mandelmann är överlyckliga över dottern Disas lilla unge!

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:49

Efter reklamen: Familjen Mandelmann

(1:49)

De folkkära jordbruks- och tv-profilerna Gustav och Marie Mandelmanns TV4-program Mandelmanns gård har i regel snudd på en miljon tittare. Så de äkta makarna är minst sagt populära. Paret träffades när de var unga och studerade på samma konstskola, och för Gustav var det kärlek vid första ögonkastet.

Marie Mandelmanns lycka över barnbarnet

Nu har paret levt ett långt liv tillsammans och sedan 1996 driver de sitt ekologiska jordbruk med trädgårdar på sin gård Djupadal. Tillsammans har de även de vuxna barnen Aaron, 32, Tora, 30, Disa, 27, Joel, 20. Och i december 2019 blev Gustav och Marie morföräldrar för första gången. Dottern Tora gav liv åt en liten flicka, och barnet ger såklart lycka åt mormor och morfar.

– Det är fantastiskt. Allt har gått bra och det blev en liten flicka som är jättegullig. Men hon kom lite för tidigt, egentligen skulle det ha blivit först i januari, berättade Marie Mandelmann till Aftonbladet strax efter barnbarnets födsel.

Makarna Mandelmann har hållit sig hemma

Under pandemin fick man hålla gården stängd, och det var första sommaren på över 25 år som det inträffat. Men TV4 och makarna Mandelmann valde ändå att spela in ännu en säsong av Mandelmanns gård – under corona-säkrade omständigheter såklart. Utöver inspelningsteamet har Gustav och Marie nästan bara umgåtts med sina barn och sitt kära barnbarn, med någon avstickare till vännen Karl Fredrik på Österlen.

Gustav Mandelmann om barnbarnet: Kom så plötsligt!

I sommar planerar Marie Mandelmann att umgås mycket med familjen och hon har planerat in en hel del hyss för henne och lilla barnbarnet, som hon älskar så.

– Man smälter. När barnbarnet ser en blir hon jätteglad och säger mormor. Med henne ska jag hitta på bus hela sommaren, säger Marie Mandelmann i Hälsoliv.

Även Gustav Mandelmann går i taket av lycka över barnbarnet, att det plötsligt klampar omkring små bebisfötter på gården gör honom varm i hela själen.

– Det kom så plötsligt och syntes inte så mycket på vår dotter Tora. Vi blev lyckliga. Barn bär livet. Det var tyst och fanns inga småbarn på gården längre. Nu hör vi glädje på dagen och småskrik framåt kvällskvisten. Det är kul att se hur mitt eget barn är med sitt barn. Jag är otroligt glad över att vår svärson vill vara nära sitt barn. Att de tar en paus i sina liv, säger Gustav Mandelmann i samma intervju.

Foto: TT/Instagram

Redaktionens tips

Gustav Mandelmanns svar efter tittarnas kritik mot djurhanteringen

Marie Mandelmann om sorgen efter pappans bortgång

Tittarnas kritik mot TV4:s ändring av Karl Fredrik på Österlen

Dela på: