QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

8 kändisar som verkligen älskar sina husdjur

15 apr, 2021 
Minna Wallén-Widung
Sanna Lundell med häst och Anders Bagge med sina hundar.
Många av våra svenska kändisar är riktiga djurvänner som älskar sina husdjur och gärna visar upp dem i sociala medier. Här listar vi åtta kända personer som bryr sig om sina fyrbenta ögonstenar lite extra!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
8 kändisar som älskar sina husdjur (MÅBRA)Brand logo
8 kändisar som älskar sina husdjur (MÅBRA)

1. Jenny Strömstedt

Att TV4-programledaren Jenny Strömstedt är förtjust i sin devon rex-katt Kerstin går inte att ta miste på. Kerstin syns flitigt på sin mattes Instagramkonto, och har nu även tagit steget till ett eget konto där hon delar med sig av sin vardag. Men även om Kerstin är den som syns mest, är hon faktiskt inte den enda fyrbenta familjemedlemmen hemma hos Strömstedts.

Innan Kerstin flyttade in bodde nämligen redan Eva-Charlotte, även hon av rasen devon rex, hos familjen.

Annons

För allas.se har Jenny Strömstedt berättat om det första mötet med Eva-Charlotte.

– Det var faktiskt inte kärlek vid första ögonkastet med Eva-Charlotte. Devon rex-katter har väldigt stora öron och taniga, relativt hårlösa kroppar när de är ungar. Min man tittade på bilden och frågade om vi, familjens flickor, verkligen inte kunde tänka oss att välja en sötare katt. Det kunde vi inte och sedan när vi kom hem med katten smälte han direkt. Eva-Charlotte är ett levande bevis på att kärleken bygger på det som finns på insidan och att allt man älskar blir vackert.

Annons

I samma intervju berättade kattmamman Jenny att Kerstin och Eva-Charlotte följer efter henne som hundar och alltid är väldigt intresserade av allt hon gör. Hon avslöjade också att det bästa botemedlet mot insomnia är en varm katt.

– Kerstin är mitt sömnpiller. Om jag vaknar på natten och inte kan somna om ser jag till att Kerstin lägger sig med huvudet på min axel och spinner. Då kommer jag till ro.

2. Kikki Danielsson

Att artisten Kikki Danielsson älskar katter undgår ingen som följer henne på sociala medier. Ofta visar hon upp sina pälsklingar och i flera intervjuer har hon berättat om hur mycket hennes katter betyder för henne.

Annons

Katter har funnits i hennes liv i flera år och skänkt henne mycket glädje – men också stor sorg. I maj 2017 dog hennes ögonsten Allan efter att ha blivit påkörd. På Instagram beskrev hon chocken och sorgen över att ha förlorat sin bästa vän, och senare samma år fick en ny hjärtevän flytta in – katten Stig. Men lyckan blev inte långvarig, för i februari 2019 konstaterade veterinären att Stig drabbats av cancer och han fick somna in kort därpå.

Men att leva utan katter är inget alternativ för Kikki Danielsson och i dag har hon två stycken charmtroll som bor med henne i parhuset hemma i Bollnäs – Max och Alice. Och de verkar gärna vara nära sin matte – de följer till och med henne när hon går ut på promenad!

3. Sanna Lundell

Journalisten, programledaren och allas.se-bloggaren Sanna Lundell bor på herrgården Stora Lundby utanför Stockholm tillsammans med sambon Mikael Persbrandt och deras tre söner. Och så djuren förstås. För är det något Sanna Lundell brinner för så är det djur. Hon har flera hästar, hönor, katten Pennywise och två hundar. Det senaste tillskottet i familjen är weimaranervalpen Howdy, som numera huserar på Stora Lundby tillsammans med rhodesian ridgeback-hanen Moyo.

Annons
Sanna Lundell i hästhagen tillsammans med stoet Shiloh och sonen Fox i famnen.
Sanna Lundell tillsammans med hästen Ninna och sonen Fox.

Att djuren är viktiga för Sanna Lundell är tydligt. Hon utgår från något som kallas natural horsemanship i arbetet med hästarna. Det innebär att djuren ska vistas i så fritt tillstånd som möjligt, och att hanteringen och träningen av dem strävar efter att ta utgångspunkt i en djupare förståelse av hur hästarna uppfattar omvärlden. Sanna Lundell har tidigare berättat hur mycket hon har lärt sig av att jobba med hästar.

– Hästar har lärt mig mer om att vara människa än människor har gjort. Hästar är väldigt direkta i sin kommunikation. De har inga filter, gör sig inte till, utan är tydliga. Och jag har märkt hur allting blir otroligt mycket lättare om jag är mer tydlig i min kommunikation – både med barn och partner – ja, alla mår bättre av det, har hon berättat för allas.se.

Annons

4. Nanne Grönvall

Hemma hos artisten Nanne Grönvall och hennes musicerande make Peter Grönvall, bor inte mindre än tre fyrbenta familjemedlemmar – två katter och en hund. På Nanne Grönvalls Instagram syns ofta den fluffiga hunden Ripley som är av rasen samojed.

Ripley gillar långa promenader och att hänga med katten Elsa, som är det senaste tillskottet i familjen, men flera gånger har tillvaron blivit betydligt mer dramatisk än så. För fem år sedan attackerades han av en okopplad hund och fick ögat sönderrivet. Och sommaren 2017 var han nära att mista livet efter att ha blivit biten av en huggorm.

Annons

Efter hundattacken skrev Nanne Grönvall känslosamt på Instagram om händelsen:

Sitter bredvid Ripley på golvet här i sjukrummet och försöker prata lugnt med honom, då han är stressad, orolig och piper oavbrutet. Sen går jag ut emellanåt en kort sväng och gråter en liten skvätt för att lätta på förtvivlan och maktlösheten jag känner. Men när jag är hos honom behåller jag lugnet, för att han ska känna sig trygg.

Och Ripley hade tur. Han klarade sig ur både hundattacken och huggormsbettet. Hemma i Stockholm finns förutom Ripley också katten Themo, och så lilla Elsa som flyttade in i maj 2020. Hon och Ripley fann varandra omedelbart och enligt Nanne Grönvall är de numera oskiljaktiga.

5. Anna Mannheimer

Att Anna Mannheimers hjärta bankar lite extra för den lurviga maine coon-katten som bor hemma hos henne förstår vi – sötare katt får man leta efter! Och inte blir det sämre av att den har fått det lika geniala som underbara namnet Svante-Kåre.

Annons

Svante-Kåre dyker upp med jämna mellanrum på Anna Mannheimers Instagramkonto, ofta med en humoristisk bildtext skriven av matte. Han flyttade in hos familjen i september 2017 och växte på kort tid från liten gullig kattunge till en väldigt stor, men fortfarande gullig, ung kattherre. ”Jag har närt ett monster vid min barm”, skrev Anna skämtsamt till en bild på sig själv med Svante-Kåre i famnen:

Precis som Jenny Strömstedt sover Anna Mannheimer gärna tillsammans med sin katt. Och visst ser det extremt mysigt ut att ligga tätt intill en sådan här lurvboll i soffan:

Annons

6. Hanna Hellquist

Journalisten och radioprogramledaren Hanna Hellquist och taxen Ines är till synes oskiljaktiga. Ines har inte bara följt med matte Hanna till radiohuset och medverkat i etern, utan också varit med henne på tv-inspelningar. När hon tävlade i Alla mot alla med Filip och Fredrik i Kanal 5 tillsammans med artisten Ebbot Lundberg, fanns Ines med henne i tävlingsburen.

I en krönika i Dagens nyheter har Hanna Hellquist berättat att Ines var ett impulsköp, precis som hennes tvåa i Vasastan. I samma krönika skriver hon om sin barnlängtan och ständiga värdering av för- och nackdelar med att skaffa barn på egen hand och rädslan för att kanske ångra sig efteråt. Hon drar paralleller till sitt liv som hundägare:

Annons

”Och när jag går där med henne på vägen, med åkrarna runtomkring, och hon letar efter sork och gräver så jorden sprutar omkring henne, då känner jag att det blev precis som jag hade hoppats på. Jag ångrar ju inte Ines, inte alls.”

I maj 2018 fick Ines valpar. I en krönika i Elle berättar Hanna hur de första tre föddes med 45 minuters mellanrum, men att den fjärde inte ville komma ut. Matte Hanna följde alla råd och försökte envist hjälpa sin Ines att föda också den sista. Och till sist kom han, men hans liv gick inte att rädda trots att Hanna både masserade hans hjärta och sög slem ur hans nos. I Elle skriver Hanna känslosamt om upplevelsen:

Annons

”Jag begravde valpen i mammas trädgård. Jag bäddade ner honom i en ask med en vacker handduk runt sig. Jag gjorde ett litet kors i trä. Det var så sorgligt alltihop att det tog mig nästan en vecka innan jag på riktigt kunde uppskatta de tre som levde.”

Sedan coronapandemin bröt ut på allvar, har Hanna bosatt sig i huset i värmländska Grums som hon ärvt av sin pappa. Med henne finns, förstås, Ines. Men också ett gäng hönor som har fått flytta in på gården – och ibland även tillåts vistas inne i boningshuset.

7. Anders Bagge

Att Idol-juryns Anders Bagge älskar hundar kan väl knappats ha undgått någon? I tre säsonger ledde han det egna programmet Bagges hemlösa hundar och tillsammans med sin lika hundtokiga hustru Johanna Lind Bagge har han inte mindre än fem hundar där hemma – Ebba, Sonja, Iris, Selma och Karin. Dessutom bor katten Smilla hemma hos familjen Bagge.

Annons
Anders Bagge och Johanna Lind Bagge med fyra av sina hundar på en brygga.
Anders Bagge med hustrun Johanna Lind Bagge och fyra av de fem hundarna som ingår i familjen.

Anders Bagge har i många intervjuer berättat hur mycket djuren har betytt för honom under hela livet. I självbiografin Mitt liv och mina hundar har han berättat om hur han i perioder lidit av psykisk ohälsa med bland annat panikångest och depressioner. Många gånger är det kärleken till hundarna som, åtminstone delvis, varit räddningen i jobbiga perioder och i boken tecknar han kärleksfulla porträtt av sina fyrbenta livskamrater.

Han har tidigare berättat om sorgen som förlamade honom då hunden Esther gick bort. ”I dag slocknade den som gett mig mest kärlek i mitt liv, skrev han då på Instagram.

Annons

– Jag grät i flera veckor och hon kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, har han berättat för Aftonbladet.

För tidningen berättade han också om hur han välkomnade valpen Iris när hon flyttade in hos familjen. Anders hade ordnat med banderoll, ballonger och ett polskt danspar som dansade och sjöng för den nya familjemedlemmen. Är det inte kärlek, så säg?

8. Måns Zelmerlöw

I dag är artisten och Eurovisionstjärnan Måns Zelmerlöw stadgad med fru och barn i Storbritannien, men för bara några år sedan var det han och labradoren Messi som delade livet tillsammans. Efter två brutna relationer var Messi den som stod honom närmast.

Annons

– Han är min familj just nu och det duger väldigt gott för mig, sa Måns till allas.se i februari 2015.

Och även nu, när Måns är gift med kärleken Ciara Zelmerlöw och pappa till Albert och bonussonen Archie, är Messi en självklar del av familjen. Flyttlasset har gått till engelska Surrey där Messi och resten av familjen bor i en villa. Och det är inte bara de tvåbenta familjemedlemmarna som har blivit fler – numera bor också Messis valp Rafa (döpt efter fotbollsspelaren Rafael Silva) hos familjen Zelmerlöw.

Annons

– De är bästisar nu. De är oskiljaktiga, älskar varandra och leker hela tiden. Det känns som om Messi har fått en ny livsgnista, har Måns tidigare sagt till Expressen Hälsoliv.

Annons