Här är världens roligaste skämt - enligt forskningen

roligaste skämtet

Det känns omöjligt att veta vilket som är det roligaste skämtet i hela världen – humor är ju subjektivt. Men det har inte avskräckt en grupp forskare på universitet i Oxford i Storbritannien från att vetenskapligt försöka ta reda på det, skriver brittiska Metro.

Professor Robert Dunbar som ledde forskningen avslöjar några kriterier för att uppnå det perfekta skämtet. Skämtet ska framkalla skratt så snabbt det går och för att göra det så effektivt som möjligt så ska skämtets ämne hålla sig inom publikens kompetens. När det går över den gränsen, kommer det inte vara roligt.

Här är fem av de skämt som forskarna har rankat som de roligaste någonsin:

En på miljonen

I Kina finns det en miljard människor. En miljard. Det innebär att även om du är en ”en på miljonen”-kille så finns det tusen killar till precis som du.

Björnrace

Två campare går genom skogen när en enorm brunbjörn plötsligt dyker upp rakt framför dem. Björnen ser camparna och börjar gå mot dem. Den första killen släpper sin ryggsäck, sliter fram ett par löparskor och snörar på sig dem.

”Vad gör du?”, frågar den andra killen. ”Du kommer ändå inte kunna springa ifrån björnen även om du  har löparskor.”

Den första killen svarar: ”Jag behöver inte springa ifrån björnen, jag behöver bara kunna springa ifrån dig.”

Sen till jobbet

En kille kommer sent till jobbet. Hans chef skriker: ”Du skulle varit här halv nio”” Killen svarar: ”Vadå, vad hände halv nio?”

Anden och idioten

Tre män är strandade på en öde ö. De finner en magisk lampa som de gnider på och fram träder en ande. Anden ger männen en önskning var. Den förste mannen önskar att han var hemma hos sin familj igen. Den andre mannen önskar samma sak. När den tredje mannen ska få sin önskning säger han ”Jag saknar mina kompisar och önskar att de kom tillbaka hit.”

Snigel med attityd

En man sitter i sitt hus när det knackar på dörren. Han öppnar dörren och ser en snigel på trappen. Han tar upp snigeln och kastar den så långt bort han kan. Tre år senare knackar det på dörren igen. Mannen öppnar och ser samma snigel. Snigeln säger ”vad fan var det där om?”

Text: Cecilia Ahle   Bild: IBL

Läs mer:

Delar ni humor? Då är ni menade för varandra

Så viktigt är det för par att skratta ihop

Därför bör du skratta – så ofta som möjligt! 

Utvald läsning