QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Inredningsprofilens smarta knep med IKEA-hyllan – känns superlyxig

03 jan, 2023 
IKEA:s Billy bokhylla förvandling
Har du också tröttnat på din gamla Billy-bokhylla? Gör dig inte av med den! Det finns nämligen ett busenkelt knep som ger både hyllan och rummet ett riktigt ansiktslyft!
Annons

Billy heter IKEA:s klassiska bokhylla som lanserades 1979 för att flytta in i många svenska hem. Än i dag finns den i varuhusets stående sortiment, och enligt möbeljätten själv säljs en Billy var femte sekund någonstans i världen.

Se också: Så lätt målar du om din tråkiga lampa

Så lätt målar du om din tråkiga lampaBrand logo
Så lätt målar du om din tråkiga lampa

Trots att möbeln är tidlös i designen och finns i flera olika modeller, kan det bli lätt att tröttna på den. Det gjorde i alla fall inredningsprofilen Frida Sundbom, som senare fick en riktig snilleblixt.

Så lätt kan man göra om IKEA:s Billy-bokhylla

I Facebook-gruppen Inredning, inspiration, renovering, med nästa 349 000 medlemmar, har Frida delat med sig av sitt fiffiga knep. På en bild visar hon stolt upp sina bokhyllors stora förvandling och berättar hur hon gick tillväga:

Annons

”Fick en tanke och en idé om att prova lägga mina Billy-hyllor på varann, sagt och gjort och det blev ju ändå helt ok kul att kunna variera sig ännu mer för mig som älskar att möblera om och fixa och dona”, skriver Frida i inlägget.

På bilden syns mycket riktigt Fridas gamla bokhyllor i helt ny skepnad. Hennes Billy-hyllor, som är i olika modeller och storlekar, ligger nu i stället vågrätt ovanpå varandra. Rummet har därmed fått sig ett riktigt lyft med den fylligare vägghyllan som rymmer mycket på både bredden och höjden i de olika hyllplanen.

Ser ut som en helt annan möbel

I Fridas fall får hon numera plats med krukväxter som kan bre ut sig, vinglas, ljusstakar och andra prydnadssaker som inte behöver trängas.

IKEA:s Billy bokhylla som ligger vågrätt
Genom att lägga Billy-bokhyllorna ovanpå varandra skapar man en mer personlig hyllpjäs som också rymmer mycket.
Foto: Frida Sundbom, Facebook.

Succé bland följarna: ”Smart och snyggt”

Och av de strax över tusen positiva kommentarerna att döma är det en succé!

”Vilken wowfaktor!”, utbrister en i kommentarsfältet.

”Otroligt smart och snyggt”, skriver en annan.

Frida Sundbom driver inredningskontot 18trapporupp på Instagram där du hittar fler smarta inredningstips!

Annons