Emma Hamberg om nya livet efter 50: “Tacksam för att jag får bli rynkigare”

Emma Hamberg
10 saker du bör veta om grått hår
1:08

Efter reklamen: 10 saker du bör veta om grått hår

(1:08)

Slå på ljud

Emma Hamberg är mamma till tre barn, Ditte och Nåmi, 24, och Saga, 20.

Förra året fyllde författarens yngsta dotter ut, vilket gjort att det nu är tommare i hemmet på Södermalm i Stockholm. Men de bor i närheten av varandra, vilket gör att de kan fortsätta ses – bara på ett annat sätt än tidigare

– Jag dejtar mina barn nu! Jag träffar dem en och en eller allihop tillsammans och det är något jag verkligen prioriterar. Jag älskar att hänga med mina tjejer och är tacksam över att de gärna hänger med varandra. Jag hade själv önskat mig syskon och är så glad att de har varandra, säger Emma i en intervju med Allas.

Emma Hamberg om friheten: “Extremt lyxigt”

Och visst saknar hon att ha dem där, men det har också inneburit en frihet som hon inte haft tidigare.

Nyligen gjorde hon till exempel en resa till Paris.

– För första gången tog jag ensam tåget till Paris och tillbringade några dagar där med bara mig själv som sällskap, vilket kändes extremt lyxigt. Senare mötte jag upp min pojkvän Patrick och vi fortsatte resan tillsammans, säger Emma Hamberg.

Emma Hamberg träffade Patrick Bratt när hon var 15 år. 30 år senare tog de upp kontakten igen och är störtkära.

Robert Eklund/TT

“Jag är så tacksam för att jag får bli äldre och rynkigare”

Hon har också passerat 50-strecket, och det är inget som hon kommer låta påverka henne i allt för stor utsträckning.

– Nu kan jag inte längre inbilla mig att jag hör till det yngre gardet. Men det innebär ju inte att jag måste vara på ett visst sätt. Jag är så tacksam för att jag får bli äldre och rynkigare, vi vet ju alla vad alternativet är, säger 52-åringen till Allas.

Så låtsas psykopater vara din vän – för egen vinning

Emma Hamberg har tidigare berättat om hur ljuvligt det är att vara i medelålder. För några år sedan delade hon bland annat med sig av ett inlägg på Instagram, med en bild på sig själv och pojkvännen Patrick Bratt i Paris.

“Varför berättade ingen för mig om glipan? Den där lilla åldern mellan allt. Där man är vuxen men inte gammal. Där man har stora barn men inga barnbarn. Där man är lika kul som en 25-åring men tusen gånger klokare. Där man är en cool katt som varit med förr. Men där en kyss i Paris ändå känns som första gången. Glipan är magisk. Varför är inte det veckans alla huvudrubriker på kvällstidningarna? Istället för ‘så får du bort dina rynkor!’”, skriver hon.

Emma Hamberg är nu aktuell med Au revoir Agneta, uppföljaren till Je m’appelle Agneta.

Foto: TT

Utvald läsning