QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Det säger hundrasen du valt om din personlighet

28 okt, 2022 
Glad kvinna med hund i famnen
Har du en labrador? Då är du troligtvis vänligt och lojalt lagd. Eller en cocker spaniel? Ja, då är du framförallt familjeorienterad och nyfiken. Enligt brittiska The Kennel Club väljer vi hundras baserat på våra personlighetsdrag.
Annons

Aldrig har talesättet "sådan herre sådan hund" känts mer relevant. En ny studie, gjord av brittiska The Kennel Club, visar nämligen att du väljer hundras baserat på dina mest framträdande personlighetsdrag. Är du lojal och positivt lagd tenderar du att välja hundraser som tax och golden retriver. Är du mer av den sökande och känslosamma typen dras du till whippets eller den populära rasen staffes. Kanske ser du tydliga exempel på detta i din omgivning? Eller rentav i valet av din egen hund.

Se också: Sju tecken på att din hund älskar dig mest

Sju tecken på att din hund älskar dig mestBrand logo
Sju tecken på att din hund älskar dig mest

Kända personer och deras hundar

En som avgudade sina hundar var den framlidna engelska Drottningen Elizabeth II. Hennes favoritras var corgis. När hon gick bort den den 8 september efterlämnade hon fyra av sina kära hundar. Två av rasen Welsh corgi pembroke, med namnen Muick och Sandy, den äldre dorgin Candy (dorgi är en mix mellan tax och corgi), samt cocker spanieln Lissy. För dessa hundraser framkommer, enligt studien, personlighetsdrag som pålitlighet, lojalitet och nyfikenhet.

Drottning elizabeth med sina hundar
Drottning Elizabeth och hennes älskade corgis i en bild från 1973.

Andra kända hundägare är Anders Bagge och Johanna Lind Bagge. De har inte bara en utan fem fyrbenta vänner. Två grand danois och två engelska bulldogs. Tidigare i år fick Johanna ta farväl av av sin älskade jack russel Ebba. Just jack russels sägs ha ägare som är vänliga, lojala och hjälpsamma. Personlighetsdrag som verkar stämma bra in på Johanna Lind Bagge.

Detta säger ditt val av hund om dig

Här är en lista över vanliga hundraser och ägarens mest framträdande personlighetsdrag

Labrador – Vänlig

Golden retriver – Positiv, glad, stabil

Tax – Pålitlig

Jack russel – Lojal, hjälpsam, vänlig och en bra lyssnare

Cocker spaniel – Nyfikna, familjeorienterade

Schäfer – Hjälpsamma

Whippet – Äventyrslysten och mångfacetterad

Staffe/Staffordshire bull terriers – Öm, känslosam

Mops – Charmig, social

Källa: The Kennel Club, Expressen

Foto: TT

Annons