QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Dagny Carlsson, 109, om julmyset: ”Jag har festat till det lite”

09 dec, 2021 
Dagny Carlsson
Vi är många som älskar att följa 109-åriga Dagny Carlsson på hennes äventyr genom hennes blogg. I år har hon flyttat från sin lägenhet och in på ålderdomshem, men det stoppar henne inte från att festa till det!
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

109-åriga Dagny Carlsson är mångas favoritbloggare. Efter ett uppehåll i bloggandet är hon tillbaka igen, och nu för tiden bloggar hon från ålderdomshemmet hon flyttat in på.

Dagny bor på ålderdomshem men är ute i svängen

Men även om Dagny Carlsson numera bor på ålderdomshem så stoppar det inte henne från att vara ute på äventyr. I hennes blogg kan vi från hösten bland annat läsa om hur hon gått över guldbron i Slussen i Stockholm, och firat det med att gå på café.

Ett annat inlägg handlar om en gåsmiddag på restaurang i Nacka, för att fira Mårtens afton. Nu när det blivit december har Dagny också varit på julbord med sina närmaste. Hon träffade familjen och ungdomsvännen Kerstin.

I december hör det till att gå på julbord

Elena Ström, som är Dagnys vän och presskontakt, hjälper ibland Dagny med inlägg på bloggen. Hon skriver där om Dagnys julbordsbesök:

Annons

”Hon beställde varm glögg som aperitif och ett glas rött vin till maten. Det var buffé så var och en av oss valde olika traditionella och klassiska godbitar. Som dessert tog Dagny en rejäl portion ris à la Malta.”

I nästa inlägg är det Dagny själv som skriver:

– Jag har festat till det lite grann och varit på Stadshuskällaren och ätit julbord.

Men hon verkar inte ha gått loss ordentligt på julbordet:

– Jag är för gammal för att kunna proppa i mig en massa mat men jag gör så gott jag kan.

Dagny carlsson på fest
Dagny Carlsson med bubbel på en annan fest – när hon fyllde år.

Dagny Carlsson om att bli äldre

Däremot verkar Dagny inte tycka det är så dumt att bli äldre, för hon skriver också att:

– Jag brukar säga att det inte är så dumt att bli gammal för då kan man göra lite dumheter och fadäser. Folk bara rycker på axlarna och säger att det var var ju bara vad man kunde vänta sig av en sån där gammal fjolla.

Men så reflekterar hon lite till kring det:

– Det kanske ses som en ursäkt att man är gammal, men jag håller inte med om att jag är dum. Jag har alltid varit en ganska vettig person och till och med ansetts vara en klok och förnuftig sådan.

Nu hoppas vi att Dagny får en riktigt härlig jul och ser fram emot att fortsätta följa hennes äventyr!

Källa: Dagnys blogg Foto: TT

Annons