QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Så hjälper Dagny utsatta och ensamma ungdomar – fina initiativet

03 dec, 2021 
dagnys julkalender 2021
Sveriges äldsta bloggare, Dagny Carlsson, släpper nu en julkalender tillsammans med en organisation som stöttar utsatta barn och unga.
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Jul, jul, strålande jul. Dagny Carlsson, 109, är en god kvinna. Tidigare i år flyttade Dagny Carlsson in på ett äldreboende vilket innebar att hennes lägenhet på fyra rum och kök i Solna i Stockholm stod tom. Något som gjorde att hon beslutade sig för att skänka boendet till välgörenhet. Väninnan Elena skrev å Dagnys vägnar på bloggen att:

”I många år har Dagny sagt att hon önskar ge en gåva till Cancerfonden när det blir dags att skriva sitt testamente. Nu har denna intention blivit verklighet. Hon bor permanent på ett äldreboende och har överlämnat sin lägenhet, 4 rum och kök, till Cancerfonden.”

Dagny Carlssons fina intiativ

Nu fortsätter Dagny Carlsson i samma spår när hon släpper en egen julkalender tillsammans med den ideella organisationen Bbeabridge. Som bland annat arbetar aktivt med att hjälpa unga i behov av stöd.

Annons

”Nu är det den sjätte julkalendern som jag gör tillsammans med Bbeabridge den ideella organisationen där jag har varit ambassadör och Gudmor sen 2015. Nu har vi hängt ihop så många år så Hannika (som är grundare och ordförande i Bbeabridge) och jag har blivit goda vänner”, bloggar Dagny samtidigt som hon förklarar att man är välkommen att följa årets kalender på www.marketplacekuloreko.se – som är ” en social plattform som skapar och erbjuder gemenskap och ger verktyg för att skapa trygghet tillsammans”.

”I årets kalender kommer det visas upp en hel del av de saker som vi har gjort under åren”, berättar Dagny vidare.

Hjälper utsatta barn och ungdomar

Organisationen arbetar bland annat med att stötta och hjälpa utsatta och ensamma ungdomar i behov. ”Vårt mål är att Barn och Unga ska känna sig bra och känna att de har stöd av vuxen, oavsett om dom har det hemma eller ej.”

”Vi behöver skapa ett nät runt barn där vi vuxna verkar under ett och samma tak för ett mål att alla våra barn i Sverige ska känna sig trygga och att alla kan och ska veta att finns det ingen som lyssnar hemma så kan vi finnas som ett extra öra och stöd”, skriver organisationen på sin hemsida.

da

Foto: TT/Instagram

Annons