QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Dagny Carlssons 5 bästa hälsotips

20 okt, 2021 
Dagny Carlssons hälstotips för att hålla sig frisk och leva länge
Bloggaren Dagny Carlsson har bland annat sagt att "man inte får gamla till sig" och att livet blev som bäst efter att hon fyllde 99 år. Här är fem andra härliga hälsotips från Dagny.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Den folkkäre bloggaren och influencern Dagny Carlsson, 109 år, bor sedan en kort tid tillbaka på ett äldreboende men håller fortfarande igång. De senaste tio åren har hon mått bra och levt gott.

”De bästa åren i mitt liv det var efter fyllda 99”, har Dagny sagt i olika intervjuer. Men hur hon har lyckats hålla sig så pass frisk och pigg så länge är vi många som undrar. Vad har hon egentligen för knep?

Dagny Carlssons tips för att hålla sig frisk och hälsosam

Vi har samlat några av Dagny Carlssons hälsotips, råd som hon har gett andra ända sedan hon slog igenom som bloggare på riktigt, runt 100 år gammal. Hennes kanske mest använda tips är "man får inte gamla till sig". Här kommer några fler.

Rör på dig varje dag

Även om Dagny Carlsson aldrig varit en gym-tjej så har hon sett till att vara aktiv i sin vardag och att röra på sig dagligen. Dagny simmade en del när hon var yngre men senare var det framför allt promenader som gällde.

Annons

Minst 40 minuters promenad om dagen har varit Dagnys motto. Något hon saknar nu på äldreboendet. Men där får hon i alla fall gå på gymnastik varje torsdag, berättar hon på sin blogg, via sin pressansvariga Elena Ström:

”Vi viftar med armar och ben. Jag känner mig pigg efteråt”, säger Dagny. Men hon säger också att en av de sakerna hon saknar är att gå ut på egen hand, att promenera oftare.

Dagny Carlsson ger sina bästa hälsotips

Läs och håll igång hjärnan

Dagny Carlsson pratar ofta om att man ska följa med i utveckligen och vara nyfiken på allt som händer omkring oss. Hon säger också att man ska läsa mycket, att det är bra för oss. Hon tycker också att vi ska tänka mycket.

Dagny, som själv började blogga på äldre dagar, lever absolut själv efter det här. Kanske för att hon gillar att hålla igång. ”Det värsta jag vet är att ha tråkigt”, har hon sagt i bloggen.

Annons

Ät ordentligt och omväxlande

Dagny Carlsson är själv uppvuxen på husmanskost, berättar hon i en intervju med SR, och rekommenderar andra att äta rejäl, nyttig och omväxlande mat. Själv har hon fortsatt äta så även som vuxen och äldre, hon har dessutom ätit mycket frukt och tagit en del extra vitaminer.

Träffa trevliga människor och var snäll

Ett annat av Dagny Carlssons knep för att själv må bra är att träffa människor, vara social och hålla sig sysselsatt. Det menar Dagny gör både att man inte får långtråkigt och att man blir glad. Hon säger också att man ska vara snäll mot andra, för då är de snälla tillbaka.

Var inte rädd för misslyckanden

Ett sista kort hälsotips som Dagny brukar ta upp är kort och gott att inte vara rädd för att misslyckas. "Det är bara att ta nya, friska tag", brukar hon lägga till.

Källor: Dagnys Blogg och SR Foto: TT

Annons