QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Carina Bergfelt om nya talkshowen: "Känns surrealistiskt"

15 jan, 2021 
AvHanna Carlsson
Närbild på Carina Bergfelt som tittar in kameran och ler.
Carina Bergfeldt har gjort sig känd som USA-korrespondent på SVT. Nu är journalisten aktuell med sin egna talkshow – Carina Bergfeldt, som har premiär under fredagen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker du inte visste om Carina BergfeldtBrand logo
5 saker du inte visste om Carina Bergfeldt

Hon har arbetat som SVT:s USA-korrespondent i flera år och bevakat stora amerikanska val. Dessutom tilldelades hon 2012 Stora journalistpriset som ”Årets berättare” för reportaget ”Dagen vi aldrig glömmer” om terrordådet på Utøya. Nu är hon redo att axla en ny roll – som programledare för sin egna talkshow Carina Bergfeldt.

Carina Bergfeldt är planerad att sändas i tio veckor

Tittarna har under många år kunnat se Fredrik Skavlan intervjua spännande gäster i sin talkshow på fredagarna. Men nu ändras alltså TV-tablån och journalisten Carina Bergfeldt tar plats i rutan på bästa sändningstid.

Efter flera år i USA är journalisten tillbaka i Sverige. Tillsammans med den danske journalisten Jesper Zølck fick paret i somras deras första barn, sonen Hamilton. För Expressen berättar Carina Bergfeldt att flytten, småbarnslivet och TV-satsningen varit en tuff tid för familjen.

– Det funkar inte så jättebra. Jag hade nog missbedömt vilket jobb det är att ha en talkshow. Men vi pusslar så gott det går. Och vi har faktiskt anställt en fantastisk nanny åt Hamilton, säger hon.

Annons

Den nya talkshowen är planerad att pågå i tio veckor, med ett avsnitt varje fredag. Och även om hon ser fram emot den nya rollen så kom det stora arbetet bakom satsningen lite som en chock för journalisten.

– Det är fyra-fem gäster per vecka. Alltså 40-50 personer som vi först ska besluta oss kring och sedan övertyga att ställa upp och sedan läsa på om. De flesta har någon serie eller bok som man behöver läsa. Det är horribelt mycket jobb. Det är skitkul naturligtvis, det är inte meningen att låta gnällig, men jag hade verkligen inte fattat hur mycket jobb det är, säger Carina Bergfeldt och skrattar.

Carina Bergfeldt: "Förväntan i kombination med dödsångest"

Förväntningarna på programmet är stora och Carina Bergfeldt säger att hennes prestationsångesten är enorm och att hon är nervös över hur tittarna tar emot programmet.

– Vi kommer direkt från ”På spåret” med typ 2,3 miljoner tittare. SVT:s förhoppning är att så många som möjligt ska stanna kvar. Allt under en och en halv miljon kommer jag se som ett personligt misslyckande. Det är förväntan i kombination med dödsångest, säger hon.

Annons

Precis som sin föregångare kommer talkshowen att ha samma namn som programledaren, alltså "Carina Bergfeldt".

– Det känns bra. Och jag gillar loggan. Det känns också surrealistisk, säger Carina Bergfeldt.

Carina Bergfeldts drömgäst är prins Daniel

Men vilka kommer man då få se tillsammans med journalisten? Om Carina Bergfeldt själv får välja är drömgästen prins Daniel. Hon tycker att han är ett bra exempel på en man som ”låter kvinnor gå framför”.

– Sedan är det inte bara att ringa och boka prins Daniel. Det är en lång process. Men man får hålla drömmen vid liv och blir det en säsong två får man hålla drömmen vid liv då också.

Men i programmet kommer man även få se en hel del okända ansikten och ta del av deras gripande livsöden.

– Jag har märkt hur mycket folk berörs av det. Så jag vill ha med en så kallad ”vanlis” i varje program om det går. Jag hoppas vi ska ha så lite som möjligt av ”nu sitter jag här för att sälja min nya kokbok”, utan att man kommer för att man har något spännande att berätta om.

Första avsnittet av talkshowen sänds ikväll och bland gästerna finns stadsminister Stefan Löfven och frun Ulla, artisten Benjamin Ingrosso och friskidåkaren Henrik Harlaut. Sophie Jahn dyker också upp och pratar om uppväxten på den uppmärksammade ”Hästgården”.

Carina Bergfeldt sänds fredagar 21.00 på SVT och SVT Play med start 15 januari.

Källa: Expressen Foto: Kajsa Göransson/ SVT

Annons