3 sätt att vara oförskämd på ett bröllop – utan att veta om det?

bröllopspar och gäster

Det finns många vett och etikett-regler kring fester i allmänhet och några som gäller specifikt för bröllop. Det finns till exempel en hel lista kring turordning på tal vid bröllop som man kan följa om man vill vara noga.

En del regler har många koll på. Som att det är bröllopsparet som skär första biten tårta. Eller kanske som att man inte bär vitt eller svart på bröllopet om man är tjej och gäst på det. Eller röd klänning om man inte är brudens mor, i vilket fall det i så fall kan vara okej.

Se även: Svenska kändisar som sköt upp sina bröllop under pandemin

1:18

Efter reklamen: Svenska kändispar som fått skjuta upp sina bröllop under pandemin

(1:18)

Slå på ljud

Men det finns också väldigt många ”regler” som kan vara svårare att hålla koll på. Kanske har vi varit ohyfsade på bröllop flera gånger, utan att ens veta om det, enligt bland andra Huffpost.

3 saker som är ohyfsade att göra på bröllop

Här är några sätt vi kan vara oförskämd på vid bröllop, som du kanske inte hade koll på?

Ta upp brudparets tid

Självklart är man där för brudparets skull. Det är ju alla. Men just därför kan det vara bra att tänka på att det är just brudparets dag. De ska hinna prata med många och dessutom äta, lyssna på tal, skära tårta …

Tips: Det här är alltså inte bästa tiden för att börja diskutera stora ämnen och ge sig in i långrandiga diskussioner. Det kan vara bra att lyckönska och sedan hålla konversationen lite kort.

Ta över hela showen

En del gäster gillar att hålla tal och att stå i centrum. Det kan vara kul och uppskattas ofta. Men på en lagom nivå. Det kan finnas en fin linje mellan att vara underhållande och att ta över festen.

Tips: Se till att det alltid är brudparet som är i centrum. Ett annat tips är att inte dricka för mycket och riskera att ta över dansgolv eller festen på andra sätt.

11 saker vi har lärt oss av Kärleksrådets analyser i GVFÖ

Ta i lite för mycket i talet

En del historier som man som gäst delar med någon av personerna i brudparet kanske inte lämpar sig att ta upp i ett tal på en bröllopsfest.

Tips: Ta inte upp känsliga ämnen och gå gärna igenom talet en gång extra för att se att det inte kan missuppfattas eller att du delar med dig av för mycket.

Källa: Huffpost Foto: TT