QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

6 fantastiska fördelar med att vara kvinna

08 mar, 2021 
fördelar med att vara kvinna
Bättre sömn, fler sorters orgasmer och överlägsna ledarskapsförmågor. Här är några av de många positiva aspekterna av att vara kvinna.
Annons
(MÅBRA) Forbes lista över världens mäktigaste kvinnor 2020Brand logo
(MÅBRA)  Forbes lista över världens mäktigaste kvinnor 2020

Att kvinnor tenderar att leva längre och hålla sig friskare än män vet de flesta, men kvinnor har också många andra förmåner att glädjas åt. Här är 6 härliga fördelar med att vara kvinna!


1. Kvinnor har mer aktiva hjärnor

Kvinnohjärnan är mer aktiv än mannens hjärna, visar amerikansk forskning. I studien kunde man bland annat se att blodflödet till de delar av hjärnan som styr fokus och impulskontroll, samt det limbiska systemet som associeras till känslor, var större hos kvinnor än hos män.

2. Kvinnor sover bättre

Studier visar att kvinnor förvisso tar längre tid på sig att somna jämfört med män, men när de väl somnat har de bättre sömnkvalitet. Kvinnor vaknar mer sällan och har en djupare och längre sömn än män.

3. Kvinnor får fler typer av orgasmer

Kvinnokroppen kan njuta av inte mindre än åtta olika typer av orgasmer – och det är inte alla som kan kopplas till stimulans av kvinnans könsorgan. Här kan du läsa om samtliga åtta sorter – hur många har du upplevt?

Annons

4. Kvinnor är bättre på att vara chefer

En stor undersökning gjord av marknadsundersökningsföretaget Harris Insights & Analytics visar att män och kvinnor hoppas bli ledda av fler kvinnor i framtiden. Över hälften sa att de skulle ”föredra att arbeta på ett kvinnligt lett företag framför ett företag med en manlig ledare”. Kvinnliga chefer uppfattades nämligen som mer empatiska, bättre på att odla talanger och mer generösa med beröm.

5. Kvinnor har ett skarpare doftsinne

Den kvinnliga näsan är bättre på att uppfatta dofter, då kvinnor har 50 procent fler celler i luktloben i hjärnan, jämfört med hur många det finns hos män. En teori är att förmågan att upptäcka dåliga odörer ska hjälpa kvinnor att skydda sig själva och sina barn från sjukdomar och infektioner.

6. Kvinnor kör bil bäst

Kvinnor har visat sig köra säkrare än män i trafiken. Kvinnliga förare är inblandade i färre dödsolyckor – till exempel råkade manliga lastbilsförare ut för ungefär fyra gånger så många olyckor med dödlig utgång som sina kvinnliga kollegor.

Foto: TT

Annons