102-åringens bästa tips för ett långt liv: “Bra sex och sherry”

7 vanor som ökar chansen att leva länge och väl
1:41

Efter reklamen: 7 vanor som ökar chansen att leva länge och väl

(1:41)

Slå på ljud

Den 9 maj i år fyllde Joyce Jackman 102 år. Hon kommer Colchester i England, och när hon var yngre jobbade på i en godisbutik. Något som hon tror kan ha hjälpt henne leva så länge.

– Jag kan inte fatta att jag är 102. Det måste vara all den där chokladen som jag ätit, säger Joyce Jackman till nyhetsbyrån SWNS.

Härliga tipset för ett långt liv

Räcker det med choklad? Nej, enligt henne finns det fler ingredienser till ett långt och lyckligt liv.

– Bra sex och bra sherry, säger livsnjutaren.

Förutom att jobba i en godisbutik har Joyce Jackman varit kock på det brittiska flygvapnet RAF, Royal air force, under andra världskriget.

“Joyce är väldigt älskad här på hemmet. Med hennes fantastiska humor och syn på livet får hon oss alltid att skratta”, säger Joanne Rix på boendet i Sussex.

Care UK/SWNS/TT

“Ville aldrig att dagen skulle ta slut”

Hon firades på sitt boende i Essex, och hade familjen med sig. Om hon kunde unna sig en sherry framgår inte, men väl en chokladtårta.

– Jag har haft en underbar dag och ville att den aldrig skulle ta slut, säger Joyce Jackman.

När andra världskriget tog slut gifte hon sig med sin barndomskärlek Terence Jackman, som tyvärr inte är med oss längre. Paret fick inga barn, men hon hade bra kontakt med området barn och ungdomar som hon gärna tog hand om.

Samtidigt var hennes andra stora intressen i livet var att baka tillsammans med sin mamma och att gå ut med sina vänner.

Foto: TT/Facebook

Utvald läsning