QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

10 tecken på att din katt verkligen älskar dig

24 feb, 2021 
AvAino Oxblod
katt som blir kliad
Cesare Ferrari/TT.
Bara för att hundar kanske är mer öppna och mer uppenbara med sin tillgivenhet, betyder det inte att katter inte kan vara kärleksfulla mot sina ägare.
Men hur vet man om katten uppskattar en?
Här är tio tecken på att din katt verkligen älskar dig!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 hälsofördelar för dig som har kattBrand logo
5 hälsofördelar för dig som har katt

1. Den spinner högt

Katter kan spinna av flera olika anledningar, men när du hör att den spinner extra högt så är det av tillgivenhet. Spinnandet får katterna att slappna av, och visar en känsla av tillfredställelse.

2. Den nafsar kärleksfullt

Det är lätt att se skillnaden på när katter nafsar av kärlek eller lek, och när den menar allvar. När den inte vill något illa så kan den nafsa löst när ni leker eller katten får mat.

3. Den masserar

Om din katt brukar knåda eller massera dig med tassarna för att få uppmärksamhet, så kan du vara säker på att den tycker om dig. Det för katter nämligen bara när de känner djup tillgivenhet, även om den har klorna ute.

4. Den visar sin mage

När katter vågar visa sina magar så känner de förtroende för människorna runt omkring – annars tycker de inte om att visa upp de mer utsatta delarna av kroppen.

5. Den blinkar

Det sägs att katter sparar sin ögonkontakt till människorna de bryr sig om. Om du en dag får ögonkontakt med din katt och den blinkar långsamt åt dig, så kan du se det som ett tecken på dess kärlek.

Annons

6. Den buffar med pannan

Om din katt trycker sig mot dig med sin panna, så är det ett tecken på att den tycker om dig. Det är ett sätt att markera att du hör till katten, med hjälp av doftkörtlarna som sitter på dess huvud. Samma sak gäller när katten springer mellan dina ben, eller vill ligga nära – alla tecken på förtroende.

7. Den tvättar ditt hår

När en katt slickar dig i håret är det ett av de tydligaste tecknen på att den tycker om dig.

8. Den tar med sig döda djur

Om du har en utekatt kan det tyckas lite äckligt när den tar med döda byten som den har jagat, men att den vill visa upp sin jaktfångst ska du se som en komplimang – katten ser dig som familj och försöker lära dig att fånga ditt eget byte.

9. Den lyfter svansen högt

Kattens svans är en bra indikator på vilket humör den är på. Ju högre upp svansen är, desto mer nöjd och glad är katten. Om den snör svansen runt dig är det ett tecken på extra mycket tillgivenhet.

10. Den följer med dig överallt

Det kanske är irriterande att knappt få gå på toaletten ifred, men när din katt följer med dig överallt är det ett tecken på att den gillar dig och vill vara där du är.

Källa: Idenyt.dk

Annons