QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

10 vanor hos riktigt sympatiska människor

25 jan, 2022 
glad kvinna
Vissa människor är sådär naturligt härliga – visst önskar man att man själv var sådan? Det kan du! Här är nycklarna som ökar din karisma och får andra att inspireras av och trivas tillsammans med dig.
Annons
Så blir du den bästa versionen av dig självBrand logo
Så blir du den bästa versionen av dig själv

Många tror att vissa föds sådär otroligt charmiga, tilldragande och karismatiska. Visst kan man ha en naturlig fördel i sin personliga läggning – men de har helt klart också jobbat en del med verktyg för att utveckla sin EQ.

Har är egenskaperna som gör de här personerna så omtyckta – vad kan du lära av?

De är genuina

Sympatiska människor är ärliga och trygga i sig själva. Våga öppna dig och visa vem du är – det är svårt att tycka om någon som man inte riktigt förstår sig på. Att fokusera på det du tycker om och som gör dig glad gör dig också till en mer intressant människa än att hela tiden göra val baserat på vad du tror att andra gillar.

De ställer omtänksamma och genomtänkta frågor

Det största misstaget när vi lyssnar på andra är att vi lägger så mycket fokus på vad vi ska säga sen att vi missar att lyssna på vad som faktiskt sägs. Ställ intresserade frågor till den du pratar med istället. Alla gillar någon som är intresserade av dem – och dessutom kan du ofta få lära dig något nytt.

Annons

De dömer inte

Vill du bli omtyckt behöver du ha ett öppet sinne. Det gör dig också intressant för andra. Att ha en konversation med någon som redan har bestämt sig och vägrar lyssna på andra synvinklar är meningslöst.

De söker inte uppmärksamhet

Du måste inte vara superextrovert och ta plats för att bli sedd och omtyckt. Vänlighet och omtanke tar dig långt. Får du uppskattning, uppmärksamma och rikta strålkastarljus mot de som hjälpt dig på vägen. Det kan låta klyschigt, men är det genuint så ser andra dig som både ödmjuk och uppskattande, två mycket omtyckta egenskaper.

De använder ett positivt kroppsspråk

Hur du säger något kan vara viktigare än vad du säger – ditt kroppsspråk spelar stor roll i hur andra uppfattar dig. En entusiastisk ton, ögonkontakt och ett öppet kroppsspråk mot den du pratar med gör dig genast mer sympatisk.

De lämnar ett starkt första intryck

Forskning visar att det bara tar sju ynka sekunder innan vi skaffat oss en första uppfattning om någon, och den kan ta tid att motbevisa. Den som tänker på detta har dock en stor social fördel. Med en stolt och öppen hållning, ett fast handslag och ett leende kommer man långt.

Annons

De hälsar med namn

Genom att upprepa namnet på den man pratar med får du personen att känna sig sedd och viktig – ett enkelt knep att ta med sig!

De balanserar passion och glädje

Människor som brinner för sin sak är intressanta. Allra mest fängslande är de som lyckas hitta balansen mellan passion och engagemang och att göra plats för roliga stunder.

De ler

Ett leende kostar så lite, och sätter en positiv känsla på ett möte. Den du pratar med kommer dessutom le tillbaka, vilket ger dig positiv energi i retur.

De vet när det passar med kroppskontakt

Beröring skickar ut oxytocin, vilket ger oss positiva känslor. En hand på en axel räcker. Men det måste göras på rätt sätt och kännas befogat, annars kan det skicka fel signaler.

Foto: TT

Inspirerat av: Huffington Post

Annons