Annons

Annons

Få ut mer av träningen med intervaller

Känns det som att träningen inte ger resultat längre? Vägrar de sista envisa kilona att försvinna? Har utvecklingen i löparspåret avstannat? Satsa på intervaller i din träning så ska du se att resultaten dyker upp igen.

Annons
Att lägga in snabba rusher i träningen kan löna sig.

Att lägga in snabba rusher i träningen kan löna sig.

Enligt forskare vid universitetet i Köpenhamn kan några snabba rusher varje träningspass – oavsett om du joggar, promenerar, cyklar eller simmar – göra stor skillnad. Deras studie visar att joggare som lade till sex till tolv halvminuts-rusher på sin vanliga joggingrunda, kortade sin löptid med en minut per mil – efter bara sex veckor.

Gilla MåBra på Facebook

Den explosiva träningen ökar mängden kalium i kroppens celler, något som musklerna behöver för att röra sig, skriver Daily Mail.

MåBra-bloggaren och personliga tränaren Tanja Djelevic vet hur viktigt det är med variation i träningen. De här råden ger hon i sin blogg:
”Visst är det lätt att komma in en träningsrutin, och inte ha tid att förändra. Att bara glida in på gymmet och köra sina gamla övningar. Men det är mycket effktivare att träna kroppen i faser. Försök experimentera med olika typer av träning, så att kroppen och knoppen får något nytt att jobba på. Om du är en aerobic-fantast, byt till styrketräning ett tag, om du styrketränar jämt, hitta en pilates-eller yogaklass på gymmet. Eller börja träna intervallträning och spring 5-6 minuter mellan styrketränings-varven. Gör något helt unikt för din kropp.”

Fler tips i hittar du i Tanjas blogg!


Av Anna Eriksson


Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…