Annons

Annons

Experten: Vill ni att äktenskapet ska hålla? Gör inte det här!

Skilsmässoadvokater ser äktenskap spricka varje dag – och vet vad som ligger bakom. Här listar de vanliga anledningar till att relationer tar slut.


Vem vet väl mer om äktenskap än de som ser dem ta slut – varje dag? Skilsmässoadvokater ser massvis av krisande relationer och vet vad som får folks drömmar att gå i kras. Här berättar de om problemen de oftast ser blir slutet för äktenskap.

Annons

 

1. Du tar din partner för given

Många verkar tro att så fort man svarat Ja vid altaret är man sammanbundna av en osynlig kedja som aldrig kan brytas. FEL! En relation behöver uppmärksamhet och omvårdnad hela tiden – även efter bröllopet. Så börja inte ta din partner för given – försök istället att vinna över hen varje dag!

Lär mer: 10 viktiga steg till en lycklig relation

2. Du har glömt de små sakerna

När ni först träffades var ni säkert gulliga mot varandra hela tiden – höll upp dörrar, köpte småpresenter, lagade älsklingens favoritmat varje vecka etc… Det är lätt att de här små gesterna blir färre och med längre mellanrum när tiden går, och tyvärr kanske din partner tolkar det som att du känner mindre.

 

3. Ni har slutat ha sex

Att intimiteten blir lidande när ni jobbar, skaffar barn och blir äldre är tyvärr vanligt. Många par känner sig mer som rumskompisar än älskare. Ändra på det! Lägg ifrån er telefonerna, tänd några ljus och korka upp en flaska vin. Håll i hand och se varandra i ögonen, och visa att du fortfarande är attraherad av din partner.

Läs mer: Forskare: De är de tre viktigaste sakerna i en relation

 

4. Ni har slutat prata

Dålig kommunikation är grund för många skilsmässor varje år. Par som inte samtalar, delar med sig av vad som händer i deras liv eller har diskussioner har sällan en stark relation. Istället kan din partner känna sig utestängd från ditt liv. Så svara utförligt på frågan om hur din dag har varit (även om den var urtråkig) – och ställ frågor tillbaka, visa att du bryr dig!

 

5. Du förväntar dig perfektion

Efter några år inser du att din älskling har brister, och ju högra piedestalen du har satt hen på, desto hårdare blir fallet. Den enda du kan ändra på är dig själv. Detsamma gäller din partner, så det ni bör göra är att jobba på er själva och acceptera varandra som ni är. Inse att alla har brister och lär dig att uppskatta dem och respektera varandra.

 

6.Du tror att ni alltid kommer vara lyckliga

Det är lätt hänt att vardagens grå sörja och de motgångar vi möter tar udden av kärleksglansen i äktenskapet. En studie gjord vid University of Tennessee visar att de par som förväntar sig upp- och nergångar i förhållandet har större chans att hålla ihop än de som tror på en jämn lycka. Glöm inte att en kris kan göra att ni blir ännu starkare som par!

 

7. Ni tar fel parti

Det är lätt att glömma att ni som par är ett team – oavsett hur oense ni är i en fråga. Öva på att förlåta och gå vidare. Ingen av er tjänar på att gå runt och hålla agg inombords mot den andre, eller peka finger för att bevisa att du har rätt.

Källa: Prevention

Foto: Shutterstock

 

Så får ni äktenskapet att hålla

Få äktenskapet att hålla

Lär mer: Så får ni äktenskapet att hålla – 8 smarta tips

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…