Annons

Annons

Forskare: De 3 viktigaste sakerna i en relation

Vilka är de främsta komponenterna i en lycklig kärleksrelation? Nu har forskarna tagit reda på svaret.

I en ny studie från University of South Pacific har forskare identifierat de tre viktigaste faktorerna för att en parrelation ska lyckas. Den första är ganska självklar, men de andra två var inte vad forskarna hade förväntat sig…

Annons

1. God kommunikation
Paren som kommunicerade mest effektivt – lyssnade på varandra, uttryckte sina behov och löste konflikter utan att anklaga varandra – var också mest nöjda med sin relation.

Gilla MåBra på Facebook

2. Att känna varandra på djupet
Passionerad nyförälskelse i all ära, men ju mer paren i studien hade lärt känna varandra, desto lyckligare var de. Det handlade om allt från att veta huruvida partnern tar mjölk i kaffet till att känna till hans eller hennes drömmar och förhoppningar.

3. Livskompetens
Den tredje viktigaste faktorn i en lycklig relation var att båda fungerade väl i samhället, det vill säga hade förmågan att bland annat utföra ett arbete och sköta sin ekonomi.

Tips från Femina: 5 vanliga myter om lyckliga par

Parterapeuter brukar framför allt fokusera på hur väl en kärleksrelation möter parens känslomässiga behov, men den nya studien visar alltså att det är minst lika viktigt att relationen fungerar rent praktiskt. Att kunna bygga upp en fungerande vardag tillsammans är helt enkelt avgörande för att en relation ska lyckas.

Artikeln är ursprungligen publicerad på femina.se

AV: Malin Karlberg
FOTO: Colourbox

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…