Annons

Annons

Därför räcker 3 minuters träning – i veckan!

SIT-träning är effektivt för konditionen.

Kan du minska i vikt trots att du gärna skippar långpassen på gymmet? Ja, enligt nya supermetoden är tre minuters intensiv träning per vecka allt som behövs för att komma i form!

Har du ett fullspäckat schema och hinner inte klämma in flera timslånga träningspass varje vecka? Eller har du helt enkelt inte motivation nog för att ge dig ut och springa flera kilometer efter jobbet? Nu behöver du inte längre ha dåligt samvete – enligt nya 3-minutersmetoden räcker det nämligen med totalt tre minuters högintensiv träning i veckan. Hurra!

Annons

Författaren Michael Mosley, känd för att ha uppfunnit 5:2-dieten, ger nu ut boken ”Träna 3 minuter i veckan”. Enligt boken visar flera nya forskningsresultat att det faktiskt är bättre att träna superkort och riktigt intensivt, än lugnt och länge. Fördelarna med högintensiv träning jämfört med ”vanlig träning” är bland annat:

  • Konditionen övas upp snabbare.
  • Du bränner mer fett.
  • Blodfetterna sänks.
  • Syreupptagningsförmågan och insulinkänsligheten ökar.
  • Aptiten minskar och du äter automatiskt mindre!

 

Så tränar du med nya supermetoden:

Börja passet med en lätt uppvärmning. Välj sedan en träningsform som passar dig, där du snabbt får upp flåset. Spurta till exempel uppför en backe eller trappa, cykla i snabbt tempo på en träningscykel eller hoppa hopprep. Kör så hårt du kan i 20 sekunder, vila tills andningen återhämtat sig och upprepa två gånger till. Tränar du tre gånger i veckan blir det sammanlagt tre minuters hårdträning per vecka.

Träna lite hårdare – bli mycket friskare!

Tips!

Se till att röra på dig varje dag. Promenader och vardagsmotion, som att ta trapporna istället för hissen, hjälper dig att hålla förbränningen igång.

Stor guide: Så ökar du fettförbränningen!

 

Psst..!

Vi skrev om högintensiv 3-minutersträning i MåBra nummer 5, 2014. För att beställa gamla nummer av tidningen, kontakta vår Kundservice.

 

Kombinera 3-minutersmetoden med 5:2!

Enligt Michael Mosley kompletterar 5:2-dieten och högintensiv träning varandra perfekt. När du äter mindre kalorier och samtidigt ökar på förbränningen med träning kan siffrorna på vågen rasa snabbare än om du endast kör på en av metoderna.

 

Läs mer om 5:2 här:

Senaste nytt – Allt du vill veta om 5:2!

Tappa vikt med enkla 5:2-sopporna

 Ställ din fråga om 5:2-dieten!

Nyfiken på 5:2-dieten? Ställ dina frågor till vår expert!

 

AV: Linnea Bjärle
BILD: Thinkstock

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…