Annons

Annons

Att renovera tillsammans kan få er att vilja skiljas

Att renovera ihop kan göra relationen starkare – eller leda till bråk. En ny undersökning visar att flera par faktiskt vill skilja sig efter en renovering.

Har du och din partner någonsin blivit osams om möbler och materialval när ni gör om hemma? Ni är inte ensamma. Renoveringar kan locka fram våra allra sämsta sidor, visar en ny undersökning från inredningssajten Houzz.

Annons

– Vår undersökning visar att ett renoveringsprojekt berör många känsliga punkter i en relation, både i planeringsfasen och under processen. I vissa fall behövs det kanske inte mer än ett besök på köksavdelningen på IKEA för att sätta igång hetlevrade diskussioner om vem som lagar mest mat eller diskar, säger Marcus Hartwall, Nordenchef på Houzz.

6 000 av sajtens globala användare har svarat på frågor om sina renoveringar, och majoriteten beskriver det som ”frustrerande” eller ”svårt” att renovera med sin partner. Det är inte ovanligt att dölja kostnader för varandra eller till och med smita iväg hemifrån för att slippa hjälpa till, enligt underökningen.

En av 20 säger att renoveringen fått dem att vilja göra slut.

– Det kan vara värt att försöka förbereda sig på att några av våra värsta sidor kan visa sig i en renoveringsprocess. Genom att skapa en gemensam målbild, prova med ett mindre projekt och göra en realistisk budget kan många konflikter undvikas, säger Marcus Hartwall.

Men efter regn kommer solsken.

För trots alla påfrestningar svarar runt hälften att de är lyckligare hemma efter renoveringen och hela tre av fem par upplever att renoveringen stärkt deras relation.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…