Annons

Annons

Årets kanske godaste trend – flytande semlor

Årets kanske godaste trend – flytande semlor
Glöm de mastiga bullarna! I år ska våra semlor tydligen förtäras i flytande form. Vi listar de godaste och trendigaste sätten att dricka din semla.

1. Semmelsodan

Läskproducenten Soda Nation har tillsammans med stadsdelen Hornstull, i Stockholm, tagit fram denna dryck. Bryggd på mandlar och kardemumma i en gräddig cream soda gör läsken tjockare i konsistensen för att ge känslan av den fluffiga grädden i semlan.

2. Semmellikören


Dessertlikören med smak av semla är gjord på färsk mjölk och naturliga smakämnen. Servera likören väl kyld över is istället för dessert eller drick den som den är. Testa även att hälla den över en skål med glass!

3. Semmelteet

Annons
Gilla MåBra på Facebook

The Tea Centre of Stockholm har nu släppt det svarta teet Semla. Smaksatt med vanilj, mandel och kardemumma. Givet att avnjuta med varm mjölk, så som en traditionell hetvägg.

4. Semmelsmoothie

På Blueberry finns en vegansk smoothie med smak av en semla. Enkel att göra själv också. Mixa mandel, cashewnötter, banan, vaniljpulver, kardemumma och kokosmjölk!

5. Semmelölen

Omnipollo förstod det här med flytande semla redan förra året när de släppte skapelsen till häger i bild på deras krog i Stockholm. I år går de ett steg längre och har bryggt ölet Hetvägg som de har på fat. Tyvärr kommer den inte att flaskas för försäljning på Systembolaget. Så den som vill smaka får ta sig till Hökens gatan 1a i Stockholm.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Läs också: Nyttiga semlor – 5 goda recept

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…